Θα τον φθάσουν στο 50%


Τελευταία πολλοί Νεοδημοκράτες παρέχουν με κάθε τρόπο στήριξη στο Τσίπρα. Είμαι σίγουρος ότι στις επόμενες δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του θα είναι πολύ ανεβασμένα. Έτσι όπως το πάνε θα τον φθάσουν στο 50%. Στις ερχόμενες εκλογές θα σαρώσει με τη στήριξη των Νεοδημοκρατών. Οι πιθανές εξηγήσεις είναι τρεις: 1) είναι βαλτοί 2) είναι βλάκες 3) προσπαθούν να διώξουν τον Σαμαρά.
Είναι γνωστό ότι πολλοί πολιτικοί όλων των κομμάτων ελέγχονται απο διάφορα κέντρα και ενεργούν βάσει των εντολών που λαμβάνουν από αυτά τα κέντρα. Πιθανώς τα κέντρα αυτά να τους έδωσαν εντολή στήριξης Τσίπρα.

Η ευνοιοκρατία που υπάρχει στην ΝΔ οδηγεί σε αναξιοκρατία και αυτή σε ανικανότητα. Το μισό τουλάχιστον κόμμα θέλει πέταμα στα σκουπίδια γιατί είναι τελείως άχρηστοι. Από τη μεγάλη βλακεία τους δεν μπορούν να διακρίνουν τη σωστή τακτική που είναι: α) σε εθνικά θέματα στήριξη με ήπια κριτική και β) ανελέητο σφυροκόπημα σε όλα τα άλλα. Όμως δεν γίνεται να σας τα λέμε όλα μέσω ιντερνετ. Καλύτερα να πάρουμε εμείς τις θέσεις σας.
Η τρίτη περίπτωση είναι να προσπαθούν να ανεβάσουν την δημοσκοπικά τη διαφορά ώστε να εξαναγκάσουν το Σαμαρά σε παραίτηση από την αρχηγία. Αυτό δείχνει ότι δεν είναι και τόσο βλάκες. Είναι όμως επικίνδυνος δρόμος γιατί μπορεί να ξεφύγει το πράγμα και να μη μαζεύεται στη συνέχεια.   

Ν.Γ.