Το παιχνίδι των Δέκα ερωτήσεων – 1

  1. Γιατί ο Σαμαράς και η παρέα του επιμένουν στην αριστερή παρένθεση;
Αυτοί κυβερνούσαν την Ελλάδα και γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει ελπίδα.

  1. Γιατί έμεναν αφού δεν υπάρχει ελπίδα;
Για τον ίδιο λόγο που ήρθε και ο Τσίπρας. Δεν υπάρχει ελπίδα για τη χώρα αλλά μεγάλη προσωπική ελπίδα για  τους κατέχοντες την εξουσία. Επίσης εάν κάποιοι άλλοι τους αντικαθιστούσαν δεν θα έκαναν πολύ περισσότερα πράγματα.

  1. Γιατί άλλοι πολιτικοί της ΝΔ δεν πιστεύουν στην αριστερή παρένθεση;
Δεν ξέρουν ακριβώς ποια είναι η κατάσταση. Επίσης μπορεί να παίρνουν εντολές από διάφορα κέντρα η να προσπαθούν να διώξουν τον Σαμαρά.


  1. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ «πούλησε ελπίδα»;
Δεν ήξεραν ακριβώς την κατάσταση η συνειδητά κορόιδεψαν το κόσμο για να πάρουν την εξουσία.

  1. Η κατάσταση είναι καλύτερη από την αρχή της κρίσης;
Εξαρτάται από ποια οπτική γωνία το βλέπει κανείς. Ως προς το έλλειμμα είναι σαφώς καλύτερη. Ως προς όλα τα άλλα είναι πολύ χειρότερη: η ανεργία είναι πολύ ψηλότερη, οι καταθέσεις έχουν στεγνώσει, οι Τράπεζες δεν έχουν ρευστότητα, τα Ταμεία έχουν μεγάλο πρόβλημα κλπ.

  1. Είναι η ελπίδα κάτι καλό;
Η ελπίδα βοηθάει λίγο την οικονομία που σε κάποιο βαθμό εξαρτάται από την ψυχολογία. Η ελπίδα από μόνη της δεν αρκεί εάν δεν έχει στέρεες βάσεις και δεν στηρίζεται σε ρεαλιστικά στοιχεία. Η ψεύτικη ελπίδα δεν μπορεί να κρατήσει καιρό. Όσο ψηλότερα από την πραγματικότητα είναι ο πήχης τόσο πιο παταγώδες το πέσιμο.  

  1. Πόσο θα μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Όσο αντέξουν με την επικοινωνιακή διαχείριση και τις ενέσεις στην οικονομία. Θα εξαρτηθεί επίσης απο τις εξελίξεις στην αντιπολίτευση και τη στάση που θα κρατήσει.

  1. Ποιο θα είναι το επόμενο σχήμα;
Πιθανότατα κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας με τη σύμπραξη πολιτικών και τεχνοκρατών.

  1. Πως θα φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά από τα πλέον ομαλά μέχρι τα πιο ακραία. Τα πιο ομαλά είναι να επιχειρήσουν κυβέρνηση συνεργασίας η προσφυγή σε νέες εκλογές. Τα πιο ακραία είναι χάος, πραξικόπημα, πόλεμος.

  1. Τι είναι προτιμότερο για τη χώρα;
Το χάος είναι καλύτερο γιατί θα προκαλέσει αλλαγές που σε αντίθετη περίπτωση θα έκαναν χρόνια η δεκαετίες για να πραγματοποιηθούν.

Κ.Σ.