Χάος η μόνη λύση

Διάβασα σε προηγούμενο άρθρο ότι η καλύτερη λύση για τη χώρα είναι η μετεκλογική συνεργασία της ΝΔ με μια φιλελεύθερη και μια πατριωτική συμμαχία. Δεν αμφισβητώ την καλή πρόθεση του φίλου που πιστεύει αυτό αλλά εγώ έχω διαφορετική γνώμη.

Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι το χάος, όσο και εάν ακούγεται παράξενο. Και εγώ για το καλό της χώρας ενδιαφέρομαι. Μετά το χάος θα προκύψει μια νέα τάξη (ελληνική όχι παγκόσμια) που θα είναι πολύ καλύτερη από την σημερινή.

Οι δομές της Ελλάδας είναι τόσο διαβρωμένες από δεκαετίες κακών συνηθειών που δεν  χρήζουν καμιάς επισκευής . Αυτό συμβαίνει παντού, στο κρατικό μηχανισμό, στον ιδιωτικό τομέα, στο πολιτικό σύστημα κλπ. Δεν κατηγορώ τη σημερινή κυβέρνηση. Ένα σεισμόπληκτο κτίριο εάν έχει υποστεί μεγάλη ζημιά πρέπει να γκρεμιστεί και να χτιστεί από την αρχή. Ο μηχανικός, όσο καλός και εάν είναι, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Το οίκημα «η Ωραία Ελλάς» χρειάζεται κατεδάφιση.

Όπως το μυθικό πουλί ο Φοίνικας, η Ελλάδα πρέπει να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της. Η πορεία για μια νέα αρχή πρέπει να περάσει μέσα από το χάος. 
(Σημείωση: Πριν τη δικτατορία το σύμβολο του Φοίνικα τον χρησιμοποίησαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, Εβραίοι, Έλληνες, Ινδοί, Πέρσες, οι Τέκτονες κλπ).

Μ.Μ.
άνεργος