Δημιουργία και συντήρηση προβλημάτων


Έτσι έχουν μάθει να πολιτεύονται οι πολιτικοί μας. Με λαμογιές. Τι κάνουν τα λαμόγια; Δημιουργούν διάφορα προβλήματα. Μετά προτείνουν λύσεις ούτως ώστε να τους ψηφίσουν για να λύσουν τα προβλήματα. Τις λύσεις αυτές τις εφαρμόζουν με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς για να υφαρπάζουν τη ψήφο των πολιτών για δεκαετίες. Απορούμε γιατί δεν λύνονται τα προβλήματα. Δεν θέλουν να τα λύσουν γιατί τα προβλήματα είναι ο τρόπος να κερδίζουν ψήφους.
Να δώσω ένα παράδειγμα. Έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε οικιστικά ζητήματα. Έδωσαν άδειες  και υποσχέσεις σε Οικοδομικούς Συνεταρισμούς και τις πήραν πίσω. Άφησαν να γίνουν νόμιμες αγοροπωλησίες σε ιδιωτικές εκτάσεις που στη συνέχεια τις ονόμασαν δημόσιες. Δεν επεκτείνουν τα σχέδια πόλεων ανάλογα με την αύξηση του πληθυσμού και ο κόσμος αναγκάζεται να κτίσει νόμιμα η παράνομα εκτός σχεδίου κλπ.
Αφού λοιπόν δημιούργησαν τα προβλήματα, έρχονται μετά να δώσουν λύση. Τις λύσεις βέβαια θα τις ολοκληρώσουν σε εκατό χρόνια ούτως ώστε να υφαρπάζουν τις ψήφους των πολιτών μέχρι τότε.
Τα προβλήματα δεν θα σταματήσουν ποτέ εάν δεν φύγει αυτό το άρρωστο πολιτικό σύστημα που δημιουργεί και συντηρεί προβλήματα εσκεμμένα. Η χώρα χρειάζεται άλλα πρόσωπα με άλλη νοοτροπία που θα στοχεύουν στην επίλυση και όχι στην δημιουργία και συντήρηση των προβλημάτων.

Χ.Π.

Οικιστής