Τι είναι o όλος ΣΥΡΙΖΑ

Ο όλος ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από δύο τμήματα. Από τη μία είναι ο παλιός παραδοσιακός ΣΥΡΙΖΑ του 5% με τα επιμέρους τμήματα που σχηματίζουν οι συνιστώσες του. Από την άλλη είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ του 25%, το αριστερίστικο κρατικίστικο ΠΑΣΟΚ που μετακόμισε εκεί. Φαινομενικά εάν εξετάσει κανείς την κοινοβουλευτική ομάδα η τα όργανα του κόμματος τη δύναμη την έχει ο παραδοσιακός ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ όμως ότι παρασκηνιακά  η δύναμη βρίσκεται στα χέρια των πρώην Πασόκων καθώς έχουν πενταπλάσια αριθμητική αναλογία.
Η μεγάλη ζημιά που οδήγησε τη χώρα σε αυτή τη κατάντια έγινε επί Ανδρέα Παπανδρέου. Τότε εκτοξεύτηκε το δημόσιο χρέος. Αποφεύγουν όλοι να το πούνε. Στο ΠΑΣΟΚ γιατί ήταν ο ιδρυτής του και στη ΝΔ για να μην κακοκαρδίσουν τους συμμάχους τους. Ο Α. Παπανδρέου έκανε καλά και έδωσε πολλά. Ότι έδωσε ήταν με δανεικά και αυτά τα δανεικά πληρώνουμε τώρα. Οι επόμενες κυβερνήσεις απλά δεν φρόντισαν να διορθώσουν τα πράγματα. 
Αυτοί είναι που έφεραν τη χώρα σε αυτά τα χάλια αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία στο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν λέω αυτοί δεν εννοώ οι ίδιοι άνθρωποι αλλά αυτή η ιδεολογία και η πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ έχει κρατήσει μόνο το όνομα και το εκσυγχρονιστικό κεντρώο κομμάτι που έχει μικρότερη ευθύνη για τη κατάσταση της χώρας.
Τη κατ’εξοχή ευθύνη δεν την έχει το κόμμα ΠΑΣΟΚ αλλά η φράξια του ΠΑΣΟΚ που μετακόμισε στο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα θα έρθει η πολιτική στάση που κατέστρεψε τη χώρα για να τη σώσει. Είναι τόσο μεγάλη η προσήλωση του όλου ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την ιδεολογία που ο αρχηγός του Α. Τσίπρας θυμίζει ακόμη και στο στύλ τον Α. Παπανδρέου. 

Χ.Μ.
Υπερχρεωμένος