Κατασκοπεία και αντικατασκοπεία



Έγραψα στο προηγούμενο άρθρο ότι οι Έλληνες πολιτικοί είναι ελεγχόμενοι από ξένες δυνάμεις, συχνά εν αγνοία τους. Αυτό συμβαίνει διότι δημιουργείται μια μακριά αλυσίδα ελέγχου πού είναι δύσκολος ο εντοπισμός. Ο Α ελέγχει τον Β που με την σειρά του ελέγχει τον Γ. Η αλυσίδα συνεχίζεται μέχρι που φτάνει στον Χ πολιτικό.

Α -->Β-->Γ-->Δ-->Ε--> .... -->Χ

Τα γνωρίζουν να τα κάνουν καλά οι κορυφαίοι του είδους. Ξέρουν να το κάνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δύσκολος ο εντοπισμός. Ταυτόχρονα αυτά που τα κάνουν καλά σε άλλες χώρες δεν αφήνουν να γίνουν στη δική τους χώρα. Είναι αποτελεσματικοί στον εντοπισμό προσπαθειών άλλων χωρών. Εκεί βρίσκεται η ικανότητα των μυστικών υπηρεσιών. Όπως μια ομάδα πρέπει να έχει και καλή άμυνα αλλά και επίθεση έτσι συμβαίνει και με τις χώρες. Η Ελλάδα είναι πολύ κακή και στην άμυνα (αντικατασκοπεία) και στην επίθεση (κατασκοπεία) λόγω των γνωστών προβλημάτων, αναξιοκρατίας, ανοργανωσιάς, έλλειψης συστήματος κλπ.
Οι μαιτρ του είδους είναι οι Αμερικάνοι και οι Ισραηλινοί. Από πίσω είναι Άγγλοι, Γερμανοί.  Επί Σοβιετικής Ένωσης, οι Ρώσοι ήταν στην πρώτη θέση με τους Αμερικάνους αλλά έχουν πέσει λίγο. Υπάρχουν όμως ακόμη άνθρωποι κορυφαίου επιπέδου. Αυτοί όλοι είναι στη πρώτη κατηγορία. Η Ελλάδα είναι στην Δ’ κατηγορία.
Εάν προσπαθήσει κάποια χώρα να ελέγξει πολιτικούς στις ΗΠΑ, οι πιθανότητες είναι ότι θα το αντιληφθούν η NSA και η CIA. Ο αντίλογος είναι ότι οι ΗΠΑ είναι η παγκόσμια υπερδύναμη. Το Ισραήλ είναι μεγάλη χώρα; Όμως και εκεί είναι δύσκολο σε μια ξένη δύναμη να ελέγξει τους πολιτικούς. Καμιά φορά τους ξεφεύγουν κάποιες περιπτώσεις. Εδώ στην Ελλάδα ξεφεύγουν οι περισσότερες περιπτώσεις. Ακόμη και να θέλουν οι μυστικές υπηρεσίες να κάνουν κάτι, δεν τους αφήνουν γιατί θα πρέπει να καθαρίσουν τουλάχιστον τη μισή Βουλή, το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, πολλούς Δημάρχους μεγάλων πόλεων κλπ.
Ούτε στην Τουρκία δεν γίνονται αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Εάν υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι κάποιοι προσπαθούν να ελέγξουν τους πολιτικούς, θα εξαφανιστούν τα ίχνη τους. Δεν χρειάζονται ούτε αποδείξεις ούτε δικαστήρια.
Και στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ οι περισσότεροι πολιτικοί τους έχουν βαθύ και ειλικρινές πατριωτικό συναίσθημα. Είναι και αυτός ένας λόγος, εκτός από την εκπληκτική τους ικανότητα αντικατασκοπείας, που οι πολιτικοί τους είναι δύσκολο να ελεγχθούν.

Μ.Χ.
Πατριώτης