Ανάμεσα σε δύο κακά

Επεκτείνω και γενικεύω το θέμα του προηγούμενου άρθρου στη γενικότερη ιδεολογική στάση των δύο κομμάτων εξουσίας. Από την μία «το πάρτυ των τεμπέληδων» που εκπροσωπούσε για χρόνια το ΠΑΣΟΚ και τώρα πια εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη «ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν» που εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία.  Αυτές είναι οι δύο βασικές ιδεολογίες και στην Ευρώπη.
Ο κάθε ψηφοφόρος έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα σε δύο κακά αυτό που θεωρούσε το λιγότερο. «Το μη χείρον, βέλτιστον». Μπορούμε να το δούμε και από την θετική όψη. Η αριστερά έχει το θετικό της κοινωνικής ευαισθησίας ενώ η δεξιά της ανταμοιβής της προσπάθειας. Όχι βέβαια ότι η προσωπική εξέλιξη στηρίζεται στην εργατικότητα και την αξία όπως θα έπρεπε αλλά αυτό είναι ένα θέμα μιας άλλης συζήτησης.
Τόσο δύσκολο είναι να συνδυασθούν και τα δύο; Δηλαδή και ανταμοιβή για κάποιους αλλά και ανθρώπινη ζωή για άλλους που για οποιουσδήποτε λόγους δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά. Θα ήθελα να υπήρχε ένα κόμμα που να αντάμειβε την εργατικότητα και την αξία αλλά και να έδειχνε κοινωνική ευαισθησία. Το κόμμα αυτό θα ανήκε στο κέντρο του πολιτικού συστήματος. Γιατί δεν υπάρχει; Γιατί και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ φρόντισαν να το εξαφανίσουν ούτως ώστε να είμαστε αναγκασμένοι να διαλέξουμε το μικρότερο από δύο κακά.  

Κ.Ψ.
Άνεργος