Κάντε το όπως το ΠΑΣΟΚ

Έχει ξαναγραφτεί σε αυτό το Βήμα. Οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ δεν παίζονται! Είναι πολλές κλάσεις ανώτεροι από τους Νεοδημοκράτες. Όταν λέω ΠΑΣΟΚ δεν εννοώ το κόμμα του 8% αλλά του 40+%. Το σχέδιο τους περιελάμβανε τρία σημεία: 
1) Συγκράτηση ψηφοφόρων σε φιλικά σχήματα
2) Προσάρτηση ψηφοφόρων από τη κεντροδεξιά μέσω ελεγχόμενου σχήματος
3) Καταστροφή πιθανών συνεργασιών ΝΔ
            Διαισθάνθηκαν ότι τους ψηφοφόρους τους ήταν αδύνατο να τους κρατήσουν μέσα στην φοβερή κρίση και τα μνημόνια. Τι έκαναν τότε; Κάτι τόσο έξυπνο όσο και απλό. Τους μάζεψαν αλλού. Μερικές φορές οι πιο έξυπνες λύσεις είναι οι πιο απλές. Πρώτα τους μάζεψαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά έκαναν και άλλες προσπάθειες για να τους μαζέψουν σε άλλα κόμματα χωρίς επιτυχία. Δεν το έβαλαν όμως κάτω. Τελικά τα κατάφεραν με το ΠΟΤΑΜΙ.
Δεν αρκέστηκαν μόνο να μαζέψουν τους ψηφοφόρους τους. Βρήκαν κάποιον από τη κεντροδεξιά (Καμένο) πρόθυμο να τους φέρει ψήφους από εκεί. Επίσης φρόντισαν να κάψουν μια δύσκολη αλλά όχι απίθανη συνεργασία της ΝΔ με τη ΧΑ. 

ΠΑΣΟΚ=ΣΥΡΙΖΑ=ΠΟΤΑΜΙ=ΔΗΜΑΡ=ΑΝΕΛ=ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ

Έχω την εντύπωση ότι πίσω από όλα τα κόμματα είναι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ. Τους βλέπουμε φαινομενικά να είναι σε κόντρα μεταξύ τους. Καλά τι περιμένετε; Να βγουν και να πουν ότι οι ίδιοι άνθρωποι είναι από πίσω από όλα τα κόμματα; Μπορούν να γίνουν διάφοροι συνδυασμοί συγκυβέρνησης με μερικά η όλα από τα παραπάνω κόμματα. Έτσι το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ των κ.κ. Στουρνάρα και Χαρδούβελη θα παραδώσει την εξουσία στο παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ.
            Οι Νεοδημοκράτες με το ζόρι προσπαθούν να κρατήσουν τους ψηφοφόρους τους στη ΝΔ. Τζάμπα προσπαθούν! Δεν κρατιούνται με τίποτα! Καλύτερα να πάνε σε κάποιο φιλικό κόμμα παρά σε άσχετο, πόσο μάλλον στο ΣΥΡΙΖΑ που οι ψήφοι μετράνε διπλοί.

Κάντε το όπως το ΠΑΣΟΚ! 

Μ.Α.
Άνεργος