Περισσότερη υπευθυνότητα

Η επιστολή στάλθηκε σε  βουλευτές με επισυναπτόμενο το προηγούμενο άρθρο.

Προς  Έλληνες Βουλευτές,

Ο Ελληνικός λαός σας επέλεξε για να εκπροσωπήσετε τα συμφέροντα του. Εσείς, συνειδητά η ασυνείδητα, υποστηρίζετε μαζί με τους Γερμανούς πολιτικούς τα συμφέροντα του Γερμανικού λαού. Δύο εξηγήσεις μπορεί να δώσω. Η ότι είσαστε αδαείς στα οικονομικά θέματα η ότι είσαστε βαλτοί.
Θέλω να ελπίζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία σας ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Τότε, πρέπει άμεσα να ξεκινήσετε εντατικά μαθήματα οικονομικών. Καλέστε καθηγητές στη Βουλή να σας τα κάνουν. Ο Ελληνικός λαός δεν θα έχει αντίρρηση να πληρώσει. Θα είναι από τις λίγες φορές που τα χρήματα του θα πιάσουν τόπο. Θα έπρεπε να το είχατε κάνει εδώ και πολλά χρόνια. Δεν μπορείτε να πάρετε σωστές αποφάσεις χωρίς ικανοποιητικές γνώσεις οικονομικών. Εάν δεν θέλετε να μάθετε οικονομικά, αφήστε άλλους να πάρουν τη θέση σας. Κρατάτε τις ζωές δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων στα χέρια σας. Δείξτε μεγαλύτερη υπευθυνότητα.
Όταν αποκτήσετε επαρκείς γνώσεις οικονομικών θα αντιληφθείτε με ποιο τρόπο το ευρώ αποδυνάμωσε την οικονομία της Ελλάδας και πως συνεχίζει το καταστροφικό του έργο. Το εάν ήταν σωστή η Ευρωπαϊκή Ιδέα είναι ένα θέμα που παίρνει αρκετή συζήτηση. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι η ένωση των Ευρωπαϊκών κρατών ήταν μια ωραία ιδέα. Μετά την αρχική ιδέα ακολουθούν τα στάδια του σχεδιασμού και της υλοποίησης. Μπορεί η ιδέα να ήταν σωστή αλλά έγιναν τραγικά λάθη στη συνέχεια. Επικρατεί και η άποψη ότι έγιναν εσκεμμένα.
Ανάμεσα στη διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης στην ΕΕ και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές. Επισυνάπτεται αρχείο με μια από αυτές. Με χαρά να σας  γνωστοποιήσω και πολλές άλλες εάν σας ενδιαφέρει. Περιμένετε οι Γερμανοί πολιτικοί να εισηγηθούν τέτοιες προτάσεις η να συμφωνήσουν χωρίς αντίδραση; Όχι βέβαια, αφού μια χαρά εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του Γερμανικού λαού όπως έχουν τα πράγματα.  Οι πολιτικοί του Νότου πρέπει να τις εισηγηθούν και να παλέψουν για την εφαρμογή τους. Περισσότερο από όλους οι Έλληνες καθώς η Ελλάδα είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο. Αντί αυτού είναι πιο ένθερμοι υποστηρικτές από τους Γερμανούς του λανθασμένου (για τα Ελληνικά συμφέροντα)  δρόμου που ακολουθείται. Εάν δεν υπάρξει αλλαγή πορείας στην ΕΕ, η έξοδος είναι η καλύτερη λύση.
            Για αυτούς που είναι βαλτοί θα αναφέρω τα εξής. Σε μεγάλο μέρος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου φαινόταν ότι ο Χίτλερ θα επικρατήσει. Δεν εξομοιώνω τη κα Μέρκελ με το Χίτλερ. Η κα Μέρκελ έχει σώας τας φρένας και δεν είναι ναζιστικής ιδεολογίας. Όμως έχουν κοινά σημεία όπως ο ιμπεριαλισμός που στη περίπτωση της επιτυγχάνεται με πολιτικά και οικονομικά αντί για στρατιωτικά μέσα. Τελικά ο Χίτλερ ηττήθηκε και  οι περισσότεροι συνεργάτες των Γερμανών είχαν κακό τέλος. Παρόμοιο τέλος περιμένει όσους συνειδητά υποστηρίζουν συμφέροντα ξένων κρατών. 

Ν.Δ.
Άνεργος