ΕΞΕΛ


Ψήφιζα χρόνια ΝΔ. Όχι γιατί ήμουνα ευχαριστημένος με το κόμμα αλλά γιατί πιστεύω στην ιδιωτική πρωτοβουλία και είμαι ενάντια στο κρατισμό. Δεν μου άρεσε η έλλειψη ευαισθησίας της ΝΔ αλλά ανάμεσα στη «οικονομική σκληρότητα» και το κρατισμό προτιμώ τη «σκληρότητα». Δεν υπήρξε ποτέ κόμμα που να συνδυάζει την προώθηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη. Εάν υπήρχε θα το επέλεγα.
Στις τελευταίες εκλογές ψήφισα ΑΝΕΛ γιατί διαφωνώ με τη πολιτική εξόδου από τη κρίση που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε με τη συγκυβέρνηση η ΝΔ. Υποπτευόμουνα ότι η ΝΔ θα συνέχιζε την ίδια πολιτική ΠΑΣΟΚ και επαληθεύτηκα ως πρός αυτό. Οι ΑΝΕΛ δεν ήταν η μόνη εναλλακτική. Δεν ψηφίζω όμως ποτέ κόμμματα που δεν μπαίνουν στη Βουλή γιατί το θεωρώ χαμένη ψήφο. Επίσης θεωρούσα τη ΧΑ ακραίο κόμμα.  Επαληθεύτηκα όπως όλα δείχνουν και ως προς αυτό !

Τη πάτησα όμως αλλού ! Ο Πάνος μας τα γύρισε! Θέλει να συγκυβερνήσει με ένα κόμμα που είναι ακόμη περισσότερο υπέρ του κρατισμού από το ΠΑΣΟΚ. Και για να προσεγγίσει το ΣΥΡΙΖΑ  άλλαξε στάση στα οικιστικά ζητήματα που με αφορούν.
Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή του με το ΣΥΡΙΖΑ. Και ο πιο άσχετος πολιτικά μπορεί να αντιληφθεί ότι υπάρχει ανάγκη κεντροδεξιού αντιμνημονιακού συνασπισμού. Οι κεντροαριστεροί αντιμνημονιακοί «καλώς η κακώς» πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι κεντροδεξιοί αντιμνημονιακοί δεν έχουν που να πάνε.  Γιατί δεν αρπάζει την μεγάλη ευκαιρία που του δίνεται;

Έχω ακούσει διάφορα σενάρια ότι εγχώριοι και ξένοι οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες «παίζουν το χαρτί» ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως και ο Πάνος είναι μαζί με αυτούς ; Δεν θέλω να το πιστέψω αλλά εάν τελικά προχωρήσει στη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ κάτι τέτοιο θα σημαίνει.  Τότε δεν θα έπρεπε να λέγονται Ανεξάρτητοι Έλληνες αλλά Εξαρτημένοι Έλληνες. Ειλικρινά ελπίζω να μην γίνει κάτι τέτοιο ! 

Μιχάλης

οικιστής