Άλλες διακρίσεις κομμάτων


Σε προηγούμενο άρθρο αναφέρθηκε ότι οι διαχωρισμοί των κομμάτων είναι ιδεολογίας, μνημονιακής στάσης και συστημικότητας και έγινε σχετική ανάλυση για το τρίτο.
http://3and7ten.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2.html
Υπάρχουν και άλλοι διαχωρισμοί όπως η θέση στα θέματα του Σιωνισμού και της Νέας Τάξης. Ο Σιωνισμός θεωρεί όλους τους Εβραίους ένα έθνος και αποσκοπεί στη δημιουργία και επέκταση του κράτους του Ισραήλ. Ο ακραίος Σιωνισμός στοχεύει στην παγκόσμια κυριαρχία των Εβραίων. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον αντισιωνισμό και τον αντισημιτισμό. Αντισημιτισμός είναι η αντιπάθεια και το μίσος προς τούς Εβραίους ενώ αντισιωνισμός η αντίθεση στον Σιωνισμό. Η ΧΑ εκτός από αντισυστημικό είναι και αντισιωνιστικό κόμμα. Συνδέει τη Νέα Τάξη με τον ακραίο Σιωνισμό.

            Ο κ. Κασιδιάρης διάβασε μέσα στη Βουλή τμήμα από το άρθρο 19 των Πρωτόκολων της Σιών που αναφέρεται στην αντιμετώπιση των αντιπάλων. Τα Πρωτόκολλα της Σιών είναι ένα κείμενο που παρουσιάστηκε το 1905 από τον λόγιο και κρατικό αξιωματούχο Σεργκέι Αλεξάντροβιτς Νίλους για ένα σχέδιο κυριαρχίας του κόσμου από τους Εβραίους. Αμφισβητείται η γνησιότητα τους και πιθανολογείται ότι είναι δημιούργημα της Οχράνα, μυστικής υπηρεσίας του Τσάρου. http://holywar.org/zion_Protokolle_Greek.htm
Πέρα από την αυθεντικότητα τους,  κάποια από όσα αναφέρονται μέσα έχουν επαληθευθεί. Οι Έλληνες θα πρέπει να τα διαβάσουν πολύ προσεκτικά για να καταλάβουν πως θα σταματήσουν να είναι συνέχεια «από κάτω» και να  περάσουν «από επάνω».
Ως Νέα Τάξη εννοώ τη παγκοσμιοποίηση, παγκόσμια διακυβέρνηση, πανθρησκεία κλπ. Οι ΑΝΕΛ είναι αντινεοταξικό και ελαφρά αντισιωνιστικό κόμμα. Το ΚΚΕ πιστεύει σε άλλο είδος διεθνισμού από το νεοταξικό στον οποίο αντιτίθεται αλλά δεν εκφράζει αντισιωνιστικές θέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απροσδιόριστη τοποθέτηση.  Το αντινεοταξικό χαρακτηριστικό σχετίζεται  αρκετά με το αντιμνημονιακό και κάπως με το αντισιωνιστικό.
Στη ΝΔ υπάρχουν λίγοι με αντινεοταξική και αντισιωνιστική στάση, όχι τόσο ακραία όπως της ΧΑ. Το πατριωτικό και χριστιανικό κομμάτι του κόμματος που είναι και το μεγαλύτερο, αντιμετωπίζει τα δύο θέματα με επιφύλαξη αλλά όχι εχθρικότητα ενώ η ηγεσία και ένα μικρό ποσοστό  έχουν φιλική στάση. Υπάρχει ενδεχόμενο να προέλθει διάσπαση της ΝΔ από τις εσωτερικές αντιθέσεις σε κάποια ζητήματα συμπεριλαμβανομένων και αυτών των δύο. Μετά τις εξελίξεις με τη ΧΑ υπάρχει χώρος στη κεντροδεξιά για ένα ανισυστημικό, αντιμνημονιακό, επιφυλακτικό προς τη Νέα Τάξη και το Σιωνισμό κόμμα.

Ελευθερία
υποαπασχολούμενη
& υπερχρεωμένη