Συνένωση ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΧΑ;

Δεν μιλάμε βέβαια για ένωση κομμάτων αλλά ένωση ψηφοφόρων. Δεν γνωρίζω πόση σοβαρή είναι η είδηση που άκουσα. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι άνθρωποι που μου το είπαν είναι πολύ σοβαροί. Καθώς δεν μου ζητήθηκε  ούτε υπονοήθηκε εχεμύθεια τη παραθέτω με επιφύλαξη για την εγκυρότητα της. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα άκουσα οι εξελίξεις στο θέμα της ΧΑ έχουν πυροδοτήσει διεργασίες στο πολιτικό σύστημα.
Είναι πιθανό ένα τμήμα όσων σκόπευαν να ψηφίσουν ΧΑ να αναζητήσουν νέα πολιτική στέγη. Η ΝΔ ως πλέον καθαρά μνημονιακό κόμμα δεν τους εκφράζει. Κάποια άλλα μικρά κόμματα που δεν φαίνεται να μπαίνουν στη Βουλή μάλλον θα τα αποφύγουν. Από την άλλη η ΝΔ είναι βαθιά διχασμένη. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εναπομείναντων ψηφοφόρων της είναι πλέον επιφυλακτικό έως αρνητικό ως προς τα Μνημόνια, την ΕΕ, τη παγκοσμιοποίηση, την Νέα Τάξη. Στούς ΑΝΕΛ υπάρχει επίσης κάποια διάσταση ανάμεσα σε αυτούς που προέρχονται από την αριστερά και σε αυτούς που προέρχονται από την δεξιά.
Εξετάζεται δημιουργία πατριωτικού, χριστιανικού, διαλλακτικά αντιμνημονιακού
& αντινεοταξικού κόμματος (η συνασπισμού) που θα ενώσει το δεξιό κομμάτι των ΑΝΕΛ, τους αντιμνημονιακούς της ΝΔ, μαζί το κομμάτι των ψηφοφόρων της ΧΑ που θα αποχωρήσουν μετά από τις τελευταίες εξελίξεις. Συνολικό ποσοστό εκτιμάται μεταξύ 30%-40%. Το μικρό τμήμα της τάξης 5%-10% που θα παραμείνει στη ΝΔ ενδέχεται να συνενωθεί με το ΠΑΣΟΚ και να δημιουργήσει ένα κεντρώο, μνημονιακό, νεοταξικό κόμμα που μαζί με τη ΔΗΜΑΡ θα αποτελούν το μειοψηφικό μνημονιακό τόξο. Το μέλλον θα δείξει εάν επιβεβαιωθεί η είδηση. Βέβαια η μη πραγματοποίηση δεν θα σημάνει ότι δεν υπήρξε πρόθεση η προσπάθεια. Απλά μπορεί να μην καρποφόρησε.  

Λία
υπερχρεωμένη