Οικονομικό Συμβούλιο της Ελλάδας


Τα άτομα που αποτελούν την τρόικα είναι πιθανότατα ψηλού επιστημονικού επιπέδου για να βρίσκονται σε αυτή τη θέση. Το θέμα της Ελλάδας αποτελεί πλήρη απασχόληση για αυτούς και για την ομάδα τους και έχουν την επιστημονική υποστήριξη των οργανισμών που εκπροσωπούν (ΔΝΤ- ΕΚΤ- ΕΕ). Όμως αυτά δεν εγγυώνται την ορθότητα των απόψεων τους καθώς άλλοι οικονομολόγοι παγκοσμίου φήμης εκφράζουν πολύ διαφορετικές  γνώμες. Επίσης αυτονόητο είναι ότι προασπίζονται τα συμφέροντα των οργανισμών για τους οποίους εργάζονται  και όχι τα ελληνικά συμφέροντα.


Απέναντι σε αυτούς τους τεχνοκράτες  η Ελλάδα τι αντιτάσσει ; Τον υπουργό Οικονομικών που τον απασχολούν πάρα πολλά θέματα σε καθημερινή βάση;  Τους κομματικούς γραφειοκράτες αμφιβόλου επιστημονικής κατάρτισης των οικονομικών υπουργείων; Τους αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης που παρά τη πιθανή καλή πρόθεση ούτε το χρόνο ούτε επαρκείς επιστημονικές γνώσεις έχουν;

Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο, έστω και τόσο αργά, να δημιουργηθεί διαρκής υπερκομματική επιτροπή κορυφαίων Ελλήνων οικονομολόγων υπό το Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Οικονομικό Συμβούλιο της Ελλάδας) που θα αναλάβει να προασπίσει τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού έναντι των συμφερόντων των οργανισμών που απαρτίζουν τη τρόικα. Η επιτροπή αυτή θα πρέπει:
-να ελέγχει τις προτάσεις της τρόικα και να κάνει αντιπροτάσεις
-να εκφράζει απόψεις σε διάφορα οικονομικά θέματα
-να συνεργάζεται συμβουλευτικά με αρχηγούς κομμάτων, υπουργούς, βουλευτές κλπ 
-να έχει μόνιμο χαρακτήρα αλλά να αλλάζει τη σύνθεση της 
-να εξακολουθεί να υφίσταται και μετά την αποχώρηση της τρόικα

Ο Ελληνικός λαός πληρώνει τόσους και τόσους να κάθονται, ας πληρώσει και λίγους να παράγουν πολύ σημαντικό έργο.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ