Siemens 1

Σέκερης
Το πλύσιμο του μαύρου χρήματος γινόταν μέσα από χρηματιστηριακές συναλλαγές και επενδύσεις real estate. Διεyθυντές της Siemens ζητούσαν εξυπηρετήσεις με το «αζημίωτο» από γνωστούς ιδιώτες και χρηματιστές. Στην υπόθεση των μαύρου χρήματος της Siemens υπάρχει εμπλοκή τουλάχιστον των γαλάζιων:


  1. Αθ. Ράμμου πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΠΗΓΑΣΟΣ
  2. Σ. Γιαννακάκη αντιπροέδρου της Megatrust Ολυμπιακή,
  3. Ν. Δεβλέτογλου της ομώνυμης ΑΧΕΠΕΥ,
  4. Β. Τυρογαλά εκπροσώπου της ναυτιλιακής εταιρείας Martechnic Bunkering

Πέρα από αυτούς αναμένεται να αποκαλυφθούν και άλλοι. Στην εταιρεία Μartechnik Bankering LΤD, μεταβιβάζονται περίπου 1,4 εκατ. ευρώ, από τον Νοέμβριο του 2004 μέχρι τον Ιούλιο του 2005. Ο Τυρογαλάς συνδέεται με την οικογένεια Μητσοτάκη. Ο Ράμμος  αναγκάστηκε σε διακριτική αποχώρηση ελέγχοντας εξ αποστάσεως την εταιρεία. Η Mega trust Ολυμπιακή προήλθε από την συγχώνευση της Megatrust ΑΧΕΠΕΥ, στην οποία είχε συμφέροντα η Interamerican του κ. Κοντομηνά και  της Oλυμπιακής ΑΧΕΠΕΥ του Γιαννακάκη.

Οι ίδιες χρηματιστηριακές συνδέονται κα με την υπόθεση των ομολόγων. Το ποσά που χάθηκαν από τις αποταμιεύσεις και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών φορέων είναι πολλά δις ευρώ. Η Megatrust -Oλυμπιακή συνδέεται με την Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ του Πρινιωτάκη που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο του ομολόγου του ΤΕΑΔΥ. Οι δύο εταιρείες είχαν αναλάβει την ειδική διαπραγμάτευση της Hitech. Μέσω της Hitech και της Forest Dove είχε στείλει ο αρχιτέκτονας των δομημένων ομολόγων Παπαμαρκάκης τα 4,2 εκ ευρώ στη γαλάζια οικογένεια Πρινιωτάκη, το Φεβρουάριο του 2007.
Η εταιρεία Plexus, συμφερόντων Ηλία Γεωργίου και Τρύφωνα Αποστολόπουλου έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη χειραγώγηση διάφορων μετοχών. Συνεργάτης του Αποστολόπουλου και με ανάμειξη στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου ήταν ο Ευγένιος Παπαδόπουλος. Ο Ευγένιος Παπαδόπουλος εμπλέκεται στο σκάνδαλο των ομολόγων, των κουμπάρων (ΜΕΒΓΑΛ) και την σκανδαλώδη αγοροπωλησία ακινήτου στη Μύκονο όπου εμπλέκονται ο Βαρβιτσιώτης, ο Αλλαμανής και η Αγροτική τράπεζα. Ο Ευγένιος Παπαδόπουλος από το 1996 έως το 2004 υπηρετούσε στα γραφεία του πατέρα και υιού Βαρβιτσιώτη και θεωρείται άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης τους. Ο Ζορμπάς που ερευνούσε διάφορα σκάνδαλα παύθηκε από τη θέση του. 
Μεγάλα ποσά διακινήθηκαν μέσα από το λογαριασμό της ερωμένης του Δημήτρη Νέγρη, εφοριακού Αντωνίας Μάρκου. Ο Δημήτρης Νέγρης είναι συμπεθέρος και συμφοιτητής του Ηλία Γεωργίου και μεγαλοστέλεχος της ΝΔ. Η δίδυμη εταιρεία της Plexus Vega πρωταγωνιστεί στο παραδικαστικό σκάνδαλο πληρώνοντας 300 η 400 χιλ στη Κωσταντίνα Μπουρμπούλια. Δύο άλλες εταιρείς που διακινούσε μαύρο χρήμα η Siemens ήταν η Placid Blue και η Fairways. Στη δεύτερη εκπρόσωπος ήταν ο Αλέξανδρος Λέτσας, γιος του Φρίξου Λέτσα, διευθυντή της Siemens.
Προϊστάμενος της ανακρίτριας Νικολακέα που κωλυσιεργούσε εσκεμμένα ήταν ο Χρήστος Αθανασίου, μεγαλοϋπουργός του Σαμαρά. Ο Αθανασίου είναι συγγενής του Σικέλη, υπεύθυνου διαφάνειας της Siemens που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στον εξωδικαστικό συμβιβασμό δώρο του Σαμαρά στη Siemens. Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ομόφωνα καταλόγισε το ποσό των 2 δις ευρώ ως αποζημίωση από τη Siemens και ο Σαμαράς το κούρεψε σε 200 εκατ. Ευρώ. Ο Σικέλης δεν κλήθηκε ούτε από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής αλλά ούτε απο την Νικολακέα. Στις 17 Μαϊου 2010 η Νικολακέα κάλεσε τον Σέκερη για μάρτυρα και μετά από παρέμβαση, τηλεφώνησε στη γραμματέα του Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσάκαλου, και αναίρεσε προφορικά τη κλήση. Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής κατέθεσε δύο φορές και θεωρείται πολύ αξιόπιστος μάρτυρας.
Οι δύο μεγαλύτερες συμβάσεις της Siemens με το ελληνικό δημόσιο είναι η 8002/1997 που αφορούσε την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ και η C4I της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Σέκερης ήταν υπεύθυνος του τμήματος που είχε αναλάβει την αμαρτωλή σύμβαση 8002/1997 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens-Intracom. H σύμβαση για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ συνέβαλε στη πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο Γεωργίου έστελνε ραβασάκια στον Καραβέλα και τον Καράκωστα για το πως θα ρίξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ο Ευάγγελος Σέκερης είναι μπατζανάκης του Σαμαρά. Έχουν παντρευτεί και οι δύο αδελφές Κρητικού. Ο Σέκερης ήταν συγκάτοικος για πολλά χρόνια με τον Χριστοφοράκο και τον Μητσοτάκη. Τα σπίτια ήταν στο ίδιο οικοδομικό μπλοκ και ο κήπος ήταν κοινός δηλαδή δεν υπήρχαν μάντρες να τους χωρίζουν. Ο Σαμαράς έμενε λίγο πιο κάτω με την πεθερά του όπου ο Σέκερης πήγαινε σε καθημερινή σχεδόν βάση.
Στη Τήνο έχουν από κοινού ιδιοκτησία Μητσοτάκης (η γυναίκα του), Χριστοφοράκος και Δενδρινός. Η συναλλαγή έγινε μέσω της Μυστράς Holding που εμπλέκεται με τις μαύρες πληρωμές της Siemens. Ο Δενδρινός ήταν υπεύθυνος του τμήματος για την άλλη αμαρτωλή σύμβαση της ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, τη C4I. Ο Δενδρινός ήταν άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Χριστοφοράκου. Η γυναίκα του Δενδρινού ήταν προϊσταμένη και πολύ φίλη με την γυναίκα του Μητσοτάκη στη Deutsche Bank. Προβόπουλος, Συμεών Σικιαρίδης Γιάννης Στουρνάρας και Διονύσιος Δενδρινός συμμετείχαν σε επενδυτική εταιρεία με έδρα το Μαρούσι. Ο Συμεών Σικιαρίδης είναι γαμπρός του Παπακωνσταντίνου που συνδέεται με τη λίστα Λαγκάρντ.
Ο Σέκερης φέρεται να διατηρεί ακόμη επαφές με τον Χριστοφοράκο και τον Καραβέλα εκτός από τον Ηλία Γεωργίου. Ο Καραβέλας πιθανότατα βρίσκεται στο Μόναχο και όχι στη Ουρουγάη που λανθασμένα είχε δοθεί η εντύπωση. Στις ομιλίες του Σαμαρά στο Ζάπειο, η οικογένεια Καραβέλα ήταν στη πρώτη σειρά. Ο Καραβέλας ήταν και προσωπικός χρηματοδότης του Σαμαρά. Ο Ηλίας Γεωργίου είχε στείλει (6/100/97) ιδιόχειρο σημείωμα στο Σέκερη όπου υποννούσε μίζα προς τον Κιουλάφα, διευθυντή του ΟΤΕ που ασχολούνταν με την αμαρτωλή σύμβαση 8002.
Ο Καρατζαφέρης έχει δηλώσει ότι η Siemens μιζάρισε με 870 χιλ μάρκα μικρό κεντροδεξιό κόμμα και εννούσε τη Πολιτική Άνοιξη. Επίσης είχε δηλώσει ότι ο Σαμαράς είναι μέσα στις λίστες της Siemens. Επενδυτικό Fund 550 εκατ δολ του Παπασταύρου έχει πολύ στενές σχέσεις με τη Siemens. Η Μάρα Αγαλιώτη γυναίκα του Παπασταύρου ήταν διευθύντρια Επικοινωνίας της Siemens. Γνωρίστηκαν όταν δούλευαν και οι δύο στο γραφείο του Σαμαρά. Ο Παπασταύρου είναι συνεταίρος με τη γυναίκα του Μητσοτάκη. Ο Καράκωστας ήταν νομικός σύμβουλος της Siemens και μετά έγινε νομικός σύμβουλος του Σαμαρά στο Μαξίμου.

Χάρης Μ.