Αξιοποίηση και Ανάδειξη η Φωτιά και Τσεκούρι

Προς όλους τους Καθεστωτικούς,

Η Νέα Αρχή έχει κηρύξει πόλεμο στο γαλαζοπράσινο Καθεστώς που λεηλάτησε και κατέστρεψε τη χώρα. Το Καθεστώς σύντομα θα συντριβεί. Εάν οι Καθεστωτικοί ήξεραν ότι ξέρουμε δεν θα είχαν τη παραμικρή αμφιβολία. Η Νέα Αρχή θα αντικαταστήσει τη Νέα Δημοκρατία και το παλιό κεντρώο ΠΑΣΟΚ με ένα νέο κέντρο + δεξιό σχήμα. Η Νέα Αρχή θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους της λεηλασίας και της κακοδιαχείρισης. Θα βάλει στη φυλακή τους απατεώνες, θα στείλει στο σπίτι τους τους άχρηστους και θα φέρει πίσω τα κλεμμένα.
Ταυτόχρονα θα αξιοποιήσει και θα αναδείξει τους έντιμους και ικανούς Καθεστωτικούς.
Αφορά όχι μόνο τους πολιτικούς αλλά και όλη την ιεραρχία των Καθεστωτικών κομμάτων. Αναφέρεται τόσο στον δημόσιο τομέα, όσο και τον ιδιωτικό όπου τα Καθεστωτικά κόμματα έχουν απλώσει τον Καθεστωτικό ιστό της αράχνης. Από τα τρία Καθεστωτικά κόμματα (ΝΔ, Δημ Συμπ και Ποτάμι), εστιάζει κυρίως στη Νέα Δημοκρατία επειδή είναι κόμμα εξουσίας και ανήκει στο κέντρο + δεξιό χώρο που ανήκει και η Νέα Αρχή.  
Οι έντιμοι και ικανοί Καθεστωτικοί θα αξιοποιηθούν με μια προϋπόθεση ότι έχουν εγκαίρως συμπορευτεί με την Νέα Αρχή. Η συμπόρευση μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο ένας είναι να εγκαταλείψουν τα Καθεστωτικά κόμματα και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τη Νέα Αρχή. Ο άλλος τρόπος είναι να ενταχθούν στη Πέμπτη Φάλαγγα της Νέας Αρχής που βρίσκεται ήδη στα Καθεστωτικά κόμματα και κυρίως στη Νέα Δημοκρατία.
Η Πέμπτη Φάλαγγα της Νέας Αρχής απλώνεται από τη κορυφή μέχρι τη βάση των Καθεστωτικών κομμάτων. Βρίσκεται δίπλα στους αρχηγούς αλλά και μέσα στις πιο μικρές Τοπικές Οργανώσεις. Δεν είναι αρκετά εύκολο να ανακαλύψουν τη Πέμπτη Φάλαγγα μέσα στο κόμμα τους. Για ευνόητους λόγους υπάρχει μυστικότητα. Εάν ήταν εύκολο για αυτούς θα ήταν για τον καθένα και η Πέμπτη Φάλαγγα θα έχανε το μεγάλο της πλεονέκτημα που είναι η μυστικότητα της. Τα μέλη της Πέμπτης Φάλαγγας θα έπρεπε να εγκαταλείψουν τα Καθεστωτικά κόμματα όταν αποκαλυπτόντουσαν.
Εάν δυσκολεύονται να ανακαλύψουν τη Πέμπτη Φάλαγγα, μπορούν να δημιουργήσουν δικούς τους πυρήνες της Νέας Αρχής μέσα στα Καθεστωτικά κόμματα και την κατάλληλη στιγμή να ενωθούν με τους υπόλοιπους πυρήνες. Πρέπει όμως με μεγάλη προσοχή να μας ενημερώσουν ώστε να γνωρίζουμε για την ύπαρξη του δικού τους πυρήνα. Όσοι βοηθήσουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο στην ανατροπή του Καθεστώτος θα έχουν θέση στην επόμενη μέρα. Οι υπόλοιποι θα αντιμετωπίσουν αργά η γρήγορα Φωτιά και Τσεκούρι (μεταφορικά).