Άραγε σώζεται η κατάσταση τώρα;

Nice n easy
Σε μια εκπομπή χτες, ο Βασίλης Οικονόμου ανακοίνωσε περιχαρής ότι είχε πάει με το Μητσοτάκη στον Ασπρόπυργο και το Μενίδι. Θα τον εκλιπαρούσε μήνες να το κάνει και τελικά τον κατάφερε. Μητσοτάκης και Μενίδι δεν πηγαίνουν μαζί. Είναι σαν το χαβιάρι με το τζατζίκι. Είναι σαν να κατεβάσεις τον Βασίλειο Κωστέτσο η τον Τρύφωνα Σαμαρά σε αγώνα kick boxing εναντίον του Μιχάλη Ζαμπίδη. Αφού τα παιδιά κάνουν άλλα πράγματα πολύ καλά γιατί να τους μπλέξεις με το kick boxing;

Ευτυχώς που η Κηφισιά είναι κοντά στο Μενίδι. Κανονικά έπρεπε να έχει έλεγχο διαβατηρίων στην Εθνική, όπως περνάς από τις Αχαρνές στη Κηφισιά. Είναι άλλη χώρα. O Μητσοτάκης μπορούσε να κάνει ένα ντους σπίτι του για να βγάλει από πάνω του τη βρώμα του λαϊκού κόσμου και μετά να πάει για φαγητό στο Nice n easy και ένα ποτάκι σε ένα από τα in μπαράκια της Κηφισιάς. Έτσι θα συνερχόταν από το τεράστιο ψυχολογικό σοκ που υπέστη.
Ο Μητσοτάκης δεν ήταν απλώς λάθος επιλογή των Αμερικανών και των Γερμανών αλλά ήταν μια τραγική επιλογή. Είπαν ο Ανδριανόπουλος και ο Μάνος στους Αμερικάνους ότι είναι καλός και αυτοί τους πίστεψαν. Ο Μητσοτάκης είναι καλός για τον Ανδριανόπουλο, το Μάνο, τα Κολλεγιόπαιδα, τους Κηφισιώτες, τους Εκαλιώτες, τους Ψυχικιώτες, όλα τα ΒΠ-ΝΠ κλπ. Δεν είναι καλός για το Μενίδι, τον Ασπρόπυργο, τον Κορυδαλό, την Νίκαια. Δυστυχώς οι φίλοι Αμερικάνοι δεν έχουν αντίληψη της ελληνικής πραγματικότητας, λόγω διαφορών κουλτούρας και έλλειψης επαρκών γνώσεων. Βασίζονται στις πληροφορίες των φιλικά προς αυτούς διακείμενων προσώπων που συχνά είναι λανθασμένες, εσκεμμένα η από κακή εκτίμηση.
Ο Μητσοτάκης ήταν καλός όταν εξέφραζε μαζί με άλλους μια μικρή τάση μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Απευθυνόταν, όπως ο Βαρβιτσιώτης και άλλοι, στο ανώτερο οικονομικό επίπεδο. Γεννήθηκε νεοφιλελεύθερος και νεοφιλελεύθερος θα πεθάνει. Ο νεοφιλελευθερισμός είναι ο εχθρός της μεσαίας και λαϊκής τάξης. Ο αρχηγός όμως πρέπει να εκφράζει όλες τις τάσεις και αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο Μητσοτάκης. Εκτός αυτού το γεγονός ότι προέρχεται από το μεγαλύτερο πολιτικό τζάκι είναι εξαιρετικά αρνητικό για τον πολύ κόσμο. Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί ακόμη στην Ελλάδα πού όπως τα πρόβατα πάνε πίσω από τον κάθε Μητσοτάκη και Καραμανλή. Αυτοί όμως γίνονται συνεχώς όλο και λιγότεροι.
          Οι φίλοι Αμερικάνοι έκαναν μια τραγική επιλογή. Μπορεί ο Μητσοτάκης να γίνει τελικά πρωθυπουργός λόγω της μεγάλης δυσαρέσκειας του κόσμου για την εφαρμογή των Μνημονίων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να γίνει πρωθυπουργός με πολύ σπρώξιμο από το Μπομπολιστάν και το Αλαφουζιστάν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ήταν σωστή επιλογή. Θα εξακολουθήσει να παραμένει μια τραγική επιλογή.
          Μήπως άραγε σώζεται η κατάσταση; Ο Μητσοτάκης είναι κάκιστη επιλογή αρχηγού για την Νέα Δημοκρατία αλλά είναι άριστη επιλογή για ένα κόμμα σαν την Δράση. Όλα τα Κολεγιόπαιδα, οι Εκαλιώτες και γενικά η πολύ ανώτερη οικονομική τάξη είναι στην Δράση. Θα μπορούσε μια ομάδα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να ανεξαρτητοποιηθεί και ο Μητσοτάκης μαζί με το Μάνο, τον Ανδριανόπουλο, τον Τζήμερο, τον Σκυλακάκη, την Λυμπεράκη και τα άλλα τα παιδιά να φτιάξουν τη Νέα Δράση. Θα πάρουν προίκα το brand name Νέα Δημοκρατία και 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόρους.
          Υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο; Όχι γιατί όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι πρόβατα και πιστεύουν ότι «όποιος βγαίνει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος». Μόνο με εντολή Καραμανλή θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Ο Καραμανλής με τη σειρά του μόνο με εντολή των φίλων Αμερικάνων, των Γερμανών, της ΕΕ και άλλων κέντρων θα μπορούσε να αποτολμήσει κάτι τέτοιο. Γράφουμε συνέχεια το σενάριο μήπως τυχόν τα διαβάζουν και μπορέσουν να το καταλάβουν.
          Επειδή όμως οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι μικρές, πρέπει να έχουμε εναλλακτικό σχέδιο που δεν είναι άλλο από το να διαλύσουμε τη Νέα Δημοκρατία. Αφού διαλύσουμε τη Νέα Δημοκρατία (μονοψήφια ποσοστά) θα αξιοποιήσουμε επιλεκτικά συγκεκριμένα πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Οικονόμου θα μπορούσε να είναι ένας από αυτούς εάν δεν εμπλέκεται σε περίεργες δοσοληψίες. Σηματοδοτεί το άνοιγμα προς το κέντρο που κάνουμε και ενδιαφέρεται για το δασικό πρόβλημα που μας απασχολεί ιδιαίτερα. 

Φ. Π.