Κυριακούλης ο μεγαλ(ερ)οαπατεώνας

ΑΠΑΤΗ Νο 1
Ο Κούλης εκλέγεται απο τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκονται στην ανώτερη οικονομική τάξη. Η πολιτική του δύναμη βρίσκεται σε περιοχές όπως η Κηφισιά, η Εκάλη κλπ. Γιατί τον ψηφίζουν πλούσιοι; Για την ομορφιά του; Τον ψηφίζουν γιατί εκπροσωπεί τα συμφέροντα τους. Ο μεγαλ(ερ)οαπατεώνας Κούλης δηλώνει ότι ανήκει στο κέντρο. Το κέντρο δεν θα έπρεπε να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της μεσαίας τάξης. Από πότε το κέντρο εκπροσωπεί τους πλούσιους;


ΑΠΑΤΗ Νο 2
Ο μεγαλ(ερ)οαπατεώνας Κούλης δηλώνει ενάντια στο κρατισμό. Τη ίδια στιγμή αυτός, η οικογένεια του και όλο του το σόι είναι κρατικοδίαιτοι μέχρις αηδίας. Τον έβαλε τον χαραμοφάη ο Σημίτης σε κρατική τράπεζα και έπαιρνε τον αστρονομικό μισθό των 6 εκατομμυρίων δραχμών το μήνα. Δεν μπορούσε να βρει δουλειά σε μια καθαρά ιδιωτική τράπεζα; Η ανιψιά του έπαιρνε 300 χιλ ευρώ το χρόνο από τον Ερρίκος Ντυνάν και συνέβαλε στη χρεοκοπία του. Η οικογένεια του είναι από τις πλουσιότερες οικογένειες στην Ελλάδα, χωρίς να έχουν άλλη δραστηριότητα από την πολιτική. Η περιουσία τους φτιάχτηκε από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού που του πίνουνε το αίμα εδώ και 150 χρόνια.

ΑΠΑΤΗ Νο 3
Υποτίθεται ότι ο μεγαλ(ερ)οαπατεώνας Κούλης ήταν ο υποψήφιος της αλλαγής και θα τα έκανε όλα από την αρχή. Δεν άλλαξε τίποτα, απλά έβαλε στη πρώτη σειρά αυτούς που ήταν στη δεύτερη. Περισσότερα τζάκια δεν υπήρξαν ποτέ στην ηγετική ομάδα του κόμματος. Έκανε στροφή προς περισσότερη οικογενειοκρατία και ευνοιοκρατία.

..............................................................................................................................................

ΑΠΑΤΗ Νο 100
Η γυναίκα του μεγαλ(ερ)οαπατεώνα  Κούλη, Μαρέβα Γραμπόφσκι, είναι μάλλον εβραϊκής καταγωγής και έχει κάνει πιθανότατα έναν προηγούμενο γάμο. Παλαιότερα κυκλοφορούσαν σχετικά δημοσιεύματα. Όλα τα δημοσιεύματα αυτά έχουν εξαφανιστεί ως δια μαγείας. Ποιος τα εξαφάνισε άραγε; Το ότι είναι η γυναίκα τους εβραϊκής καταγωγής και έχει προηγούμενο γάμο δεν είναι κακό κατά την άποψη μου. Είναι όμως κάκιστο η εξαπάτηση των συντηρητικών ψηφοφόρων και η συστηματική προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας.

Βέβαια δεν είναι ο μόνος στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Καραμανλής οδηγούσε τη χώρα στη χρεοκοπία και τη καταστροφή και δεν έλεγε κουβέντα για έξι σχεδόν χρόνια. Ο Σαμαράς μας έκανε τον αντιμνημονιακό και μετά έγινε ο πιο μνημονιακός. Όλο σχεδόν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι μεγαλ(ερ)οαπατεώνες που εκλέγονται κυρίως με την εξαπάτηση των ψηφοφόρων. 

Η. Σ.