EFINS Europarty & Group

Όταν το αυτοκίνητο χαλάει τι το κάνουμε; Όταν τα υδραυλικά χαλάσουν τι τα κάνουμε; Τα φτιάχνουμε η τα αλλάζουμε! Όταν μια ιδεολογία αποτύχει τι την κάνουμε; Την φτιάχνουμε η την αλλάζουμε. Ο κομμουνισμός απέτυχε στο ανατολικό μπλοκ και για αυτό αντικαταστάθηκε. Ο φασισμός απέτυχε στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά στο κόσμο και έχει πλέον πολύ μικρή απήχηση. Η σοσιαλδημοκρατία ήταν κυρίως υπεύθυνη για την διόγκωση του χρέους των κρατών που δημιούργησε την ευρωπαϊκή και παγκόσμια κρίση κρατικών χρεών.  

Ο καπιταλισμός απέτυχε ξανά και ξανά και ξανά. Η πρόσφατη παγκόσμια κρίση ήταν άλλη μια αποτυχία του καπιταλισμού. Ο καπιταλισμός δεν έχει αποτύχει μόνο για τις μεγάλες κρίσεις  που δημιουργεί. Αυξάνει συνεχώς την ανισότητα εισοδήματος και πλούτου. Οι 62 πλουσιότεροι άνθρωποι κατέχουν πλέον το μισό πλούτο της γης. Δημιουργεί μεγάλη φτώχεια, ειδικά τις περιόδους των κρίσεων. Στις περιόδους ανάπτυξης η ανεργία είναι χαμηλή αλλά στις περιόδους ύφεσης εκσφενδονίζεται. Σε πολιτικό επίπεδο, δημιουργεί συνεχώς αντιπαλότητες μέσα στη κοινωνία και δίνει την εξουσία σε μια μικρή μειοψηφία. Εμείς παίρνουμε ως βάση τον πολιτικό και οικονομικό φιλελευθερισμό και στη συνέχεια κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις συνθέτοντας με στοιχεία από άλλες ιδεολογίες.
Παρ' όλη την αποτυχία όλων των πολιτικών συστημάτων, εξακολουθούν να τα υποστηρίζουν διάφορα κόμματα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και το κόσμο. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, μια ερώτηση που συχνά μας απευθύνουν είναι με ποιο ευρωπαϊκό κόμμα η γκρουπ θα συνεργαστούμε. Είχαμε γράψει ότι εκτός από την Αριστερά, τους Πράσινους και την Άκρα Δεξιά δεν αποκλείουμε κανένα άλλο. Δεν μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα γιατί το τοπίο είναι ρευστό και μπορεί να δημιουργηθεί κάτι νέο.
Δηλώσαμε μάλιστα ότι ενδέχεται να συνεισφέρουμε στη δημιουργία κάποια νέου γκρουπ σαν τιμωρία στο EPP και το ALDE. Το είπαμε και το κάναμε. Ο λόγος βέβαια δεν είναι η τιμωρία των δύο γκρουπ. Τα δύο αυτά γκρουπ εκφράζουν αποτυχημένα πολιτικά συστήματα που σταδιακά θα εξαφανιστούν. Στη θέση τους θα προβάλει η Τελική Ιδεολογία που πιστεύουμε ότι θα είναι κοντά σε αυτά που πρεσβεύουμε. Οι θέσεις μας δεν έχουν ολοκληρωθεί και επίσης δεν θέλουμε να τις παρουσιάσουμε όλες αυτή τη στιγμή.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναγκαστούμε να προσαρμόσουμε τις θέσεις μας σε αποτυχημένα πολιτικά συστήματα που πρόκειται να εξαφανιστούν. Το αντίθετο πρέπει να συμβεί από τα ήδη υπάρχοντα γκρουπ εάν δεν θέλουν να εξαφανιστούν. Έτσι ξεκινάμε μια πανευρωπαϊκή κίνηση με σκοπό να μετατραπεί σε Europarty και Group. Το Γκρούπ είναι ευρύτερο από το Party και μπορεί να περιλαμβάνει δύο η περισσότερα Europarty, εθνικά κόμματα και εκπροσώπους. Του δίνουμε την προσωρινή ονομασία EFINS (Europeans for Final Ideology and New Start) και το προσωρινό logo φαίνεται στη φωτογραφία. Το ότι είναι προσωρινά δεν σημαίνει ότι σίγουρα θα αλλάξουν αλλά απλά ότι ενδέχεται να αλλάξουν.
Σε αυτή τη Πανευρωπαϊκή κίνηση θα μπορούν να συμμετέχουν: 1) ήδη υπάρχοντα εθνικά κόμματα 2) εκπρόσωποι 3) οργανώσεις και δίκτυα. Θεωρούμε ότι απευθύνεται κυρίως σε κόμματα που βρίσκονται στο χώρο του EPP, του ALDE (κυρίως του EDP) και στα κεντρώα των S&D. Επίσης ενδέχεται να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη νέων κομμάτων σε διάφορες χώρες που να είναι κοντά στις αρχές του EFINS.
Σκοπεύουμε να αρχίσουμε σιγά σιγά την προώθηση την Πανευρωπαϊκής κίνησης EFINS. Μέχρι να διευκρινιστεί ποια θα είναι η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη δεν θα κάνουμε πολλά πράγματα. Όμως κάποια βήματα τα έχουμε ήδη ξεκινήσει. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε με πιο εντατικούς ρυθμούς. Μπορεί να μας πάρει δεκαετίες για να πετύχουμε να επικρατήσει η Τελική Ιδεολογία πανευρωπαϊκά. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Το πρώτο βήμα έγινε. Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν.  

Βλ. E.F.I.N.S. 

Νέα Αρχή