Κατεβάζει ρολά η ΝΔ

Πριν λίγο καιρό ο συναγωνιστής Θ.Κ. είχε απευθύνει έκκληση στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να διακόψει την λειτουργία του κόμματος. Το άρθρο περιείχε αρχικά μια έκφραση που την αφαιρέσαμε: « Τη πρώτη φορά είναι έκκληση, τη δεύτερη θα είναι εντολή και την τρίτη διαταγή». Τελικά δεν θα χρειαστεί να δοθεί ούτε εντολή αλλά ούτε και διαταγή. Η Νέα Δημοκρατία κατεβάζει ρολά.
Η Νέα Δημοκρατία δεν κατεβάζει ρολά από απόφαση της ηγεσίας αλλά από τη στάση όλων όσων βρίσκονται κάτω από την ηγεσία. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από έγκυρη πηγή, υπάρχει μεγάλος συνωστισμός στην έξοδο. Όλοι έχουν αρχίσει σιγά σιγά και φεύγουν. Το κόμμα βάρεσε διάλυση. Ακόμη και όσοι εξακολουθούν να παραμένουν, είναι με το ένα πόδι μέσα και το άλλο απέξω.

Σε αυτό το σημείο ήρθε η ώρα να κάνουμε μια μεγάλη αποκάλυψη. Τα πιο υβριστικά, υποτιμητικά και επιθετικά άρθρα προς την ΝΔ, προέρχονται από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται ακόμη ενεργά μέσα στο κόμμα. Παράξενο και όμως αληθινό! Μπορώ να δώσω δύο πιθανές εξηγήσεις. Η μια είναι ότι έχουν καλύτερη εικόνα από οποιονδήποτε άλλο. Ξέροντας από μέσα τι πραγματικά συμβαίνει δεν μπορεί παρά να μη νοιώθουν μεγάλη οργή. Η άλλη εξήγηση είναι ότι  εξοργίζονται με τον εαυτό τους επειδή συμβιβάζονται και εξακολουθούν και μένουν στην Νέα Δημοκρατία, παρ' όλη την αποστροφή και αηδία που τους προκαλεί.
Όλοι ψάχνουν κάπου μια καινούργια στέγη. Είναι πάρα πολλά τα στελέχη μεσαίου και χαμηλού επιπέδου που μας έχουν προσεγγίσει για να εξακριβώσουν τις προθέσεις μας. Το γράφουμε και δημόσια. Σκοπός μας είναι η Νέα Δημοκρατία να αντικατασταθεί από ένα πολύ καλύτερο πολιτικό σχήμα. Το σχήμα αυτό μπορεί να είναι η Νέα Αρχή. Πιθανότερα θα είναι ένα ευρύτερο σχήμα στο οποία ευελπιστούμε να συμμετέχουμε.
Η Εθνική Ενότητα προσπαθεί να τοποθετηθεί στο χώρο στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Η Δράση και Δημιουργία Ξανά προσπάθησαν να τοποθετηθούν στο χώρο του καθαρού φιλελευθερισμού. Άλλα κόμματα τοποθετήθηκαν στο κέντρο. Εμείς τοποθετούμαστε στο ίδιο χώρο με τη Νέα Δημοκρατία, απλά λίγο πιο κοντά στο κέντρο. Δεν προσπαθούμε να εκφράσουμε ένα διαφορετικό χώρο από αυτόν της Νέας Δημοκρατίας. Θέλουμε να εκφράσουμε τον ίδιο χώρο και να πάρουμε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας (ως τμήμα ευρύτερου σχήματος) στην πρωτιά της κεντροδεξιάς.
Η Νέα Δημοκρατία έχει οριστικά τελειώσει. Είναι το παρελθόν της κεντροδεξιάς. Εμείς πιστεύουμε ότι θα είμαστε μέρος του μέλλοντος της κεντροδεξιάς. Καλούμε ψηφοφόρους, μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να έρθουν ΤΩΡΑ μαζί μας. Όταν θα αρχίσει ο συνωστισμός στην είσοδο, θα είναι πιο δύσκολο.   

Σ. Π.