Μυστικότητα – εκπροσώπηση – δικτύωση Νέας Αρχής

Η Νέα Αρχή ελέγχεται πλήρως από τις Δυνάμεις του Καλού που στην εσωτερική διαμάχη εξολόθρευσαν τις Δυνάμεις του Κακού. Χρησιμοποιούμε τον μεγαλοπρεπή όρο για να υποδηλώσουμε ότι σκοπός μας είναι το καλό της χώρας και των πολιτών, όχι όμως όλων. Εξαιρούνται οι κλέφτες, οι απατεώνες, οι ψεύτες, οι ιδιοτελείς, οι προδότες, οι εκμεταλλευτές και οι καταπιεστές. Σε όποιον δεν αρέσει ο όρος Δυνάμεις του Καλού μπορεί να μας προτείνει κάποιον άλλο.
Μας έχουν κατηγορήσει για μυστικότητα. Είναι πολύ διαφορετική η μυστικότητα από την αποφυγή δημοσιότητας. Όπως αναφέρουμε και στην ιστοσελίδα, σκοπός των περισσοτέρων από εμάς είναι να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας, των συμπατριωτών μας και τα δικά μας. Δεν επιθυμούμε να αλλάξουμε καριέρα, να μπούμε στο στίβο της πολιτικής η να αποκτήσουμε δημόσια προβολή. Βρισκόμαστε σε διαρκή αναζήτηση των προσώπων που θα μπουν στη πρώτη γραμμή και θα έχουν δημόσια προβολή.

Η δομή της κίνησης εξακολουθεί να είναι κυρίως δικτυακή και σταδιακά μετασχηματίζεται σε υβριδική, πυραμίδα & δίκτυο. Είναι δύσκολο να γίνει προβολή του δικτύου. Θα μπορούσε να προβληθεί η συντονιστική ομάδα. Η σύνθεση της δεν είναι σταθερή και τα περισσότερα μέλη θα διατηρήσουν οργανωτικό ρόλο παρασκηνίου χωρίς δημόσια προβολή. Επομένως δεν έχει κανένα νόημα να προβληθούν τώρα.
Έχουμε ορίσει έναν εκπρόσωπο που είναι ο ενδιάμεσος μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου της κίνησης. Διαμέσου του εκπροσώπου μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή με πρόσωπα και ομάδες που δραστηριοποιούνται στη κίνηση. Ο εκπρόσωπος κάνει ένα φιλτράρισμα και κατευθύνει τους ενδιαφερόμενους ανάλογα.
Στο μέλλον μπορεί να είναι κάποιος άλλος σε αυτή τη θέση. Επίσης μπορεί να είναι περισσότερα άτομα εάν κριθεί απαραίτητο. Προς το παρόν, ένα άτομο εξυπηρετεί τις ανάγκες. Οι λόγοι που έχει οριστεί ο συγκεκριμένος είναι διάφοροι. Πολλοί από εμάς δεν έχουν το χρόνο, τη διάθεση η τις ικανότητες να ασχοληθούν με κάτι τέτοιο. Επίσης είναι τιμής ένεκεν καθώς υπήρξε από τους ιδρυτές της κίνησης και στα αρχικά στάδια είχε διατελέσει υπεύθυνος της συντονιστικής ομάδας. Έκτοτε έχουν γίνει πολλές αλλαγές και η αρχική συντονιστική ομάδα έχει αντικατασταθεί σε μεγάλο μέρος της.
Ο εκπρόσωπος είναι αυτό που λέει η λέξη και τίποτα περισσότερο. Δεν είναι αρχηγός και ούτε προβλέπεται να αναλάβει τέτοιο ρόλο στο μέλλον. Βρισκόμαστε και σε αναζήτηση του προσώπου που θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Θεωρούμε ότι πρέπει να έχει σχετική αναγνωρισιμότητα.
Ο πρώτος και βασικός τρόπος προσέγγισης που χρησιμοποιούμε είναι ο παραδοσιακός δηλαδή μέσω γνωριμιών. Διαχωρίζω την ατομική προσέγγιση από τη μαζική προβολή που είναι κάτι άλλο. Επειδή μέσω γνωστών φθάνουμε πεπερασμένο αριθμό προσώπων, χρησιμοποιούμε και τη «ψυχρή» προσέγγιση χωρίς ενδιάμεσο. Στις αναπτυγμένες χώρες είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος. Όσο πιο υποανάπτυκτη είναι μια χώρα, τόσο πιο απαραίτητη είναι η προσέγγιση μέσω γνωστού. Χρησιμοποιούμε κυρίως το Ίντερνετ και μετά το τηλέφωνο.
Δεν έχουμε παρατηρήσει ιδιαίτερη ανταπόκριση στη ψυχρή προσέγγιση μέσω διαδικτύου. Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν ενδιαφέρονται όλοι για αυτά που υποστηρίζουμε η προτείνουμε. Θεωρούμε όμως ότι εκτός από την έλλειψη ενδιαφέροντος υπάρχουν και άλλοι δύο σημαντικοί λόγοι. Οι Έλληνες δεν έχουν συνηθίσει τη «ψυχρή» προσέγγιση. Επίσης δεν έχουν μάθει να ανταποκρίνονται σε επικοινωνία μέσω Ίντερνετ ακόμη και εάν ενδιαφέρονται. Αυτός είναι ο γενικός κανόνας αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Και τα δύο αυτά είναι σημαντικά εμπόδια στη πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας. Εάν εξηγήσουμε το γιατί θα βγούμε αρκετά εκτός θέματος. Επειδή θέλουμε να συμβάλλουμε ώστε να αλλάξουν τα πράγματα, εξακολουθούμε να επιμένουμε σε ένα τρόπο που δεν φέρνει αποτέλεσμα. Παράλληλα χρησιμοποιούμε πιο αποτελεσματικούς τρόπους όπως προαναφέρθηκε.    

Κίμων