Σας τα λέγαμε !

Ερώτηση
Είμαι αγρότης και συμμετέχω στις κινητοποιήσεις. Πρέπει να περιμένω πότε θα γίνουν το νέο σχήμα στη κεντροδεξιά και οι ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό;

Απάντηση
Έχουμε μπει σε ένα αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο. Οι αγρότες έχουν δίκιο όπως έχουν δίκιο όλες οι κοινωνικές ομάδες. Έχουν περάσει σχεδόν 2,5 χρόνια από τότε που είχαμε γράψει το προφητικό άρθρο «έρχεται η σειρά σου». Ήταν 19 Σεπτεμβρίου του 2013. Τότε είχαν γραφτεί και άλλα άρθρα με το ίδιο νόημα αλλά αυτό ήταν το πιο χαρακτηριστικό. Αυτό που αντιμετωπίζουν οι αγρότες είναι εξόντωση. Πριν από αυτούς άλλες κοινωνικές ομάδες είχαν αντιμετωπίσει την εξόντωση όπως πχ οι άνεργοι. Από τη πρώτη στιγμή βρισκόμαστε δίπλα τους όπως και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που είναι υπό εξόντωση.

Δεν μπορούμε να προτείνουμε στους αγρότες ούτε να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις ούτε και να τις συνεχίσουν. Αυτό που τους προτείνουμε είναι να έχουν ένα σχέδιο. Έχουν κάποιο σχέδιο; Το σχέδιο είναι να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση και να έρθει η άλλη. Έχουν σχέδιο να πέσει ο Τσίπρας και να έρθει ο Μητσοτάκης μαζί με το καθεστώς που κατέστρεψε τη χώρα; Τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα! Και ο ΓΑΠ έφυγε από τις κινητοποιήσεις και την εσωκομματική υπονόμευση. Ήρθαν οι άλλοι και έκαναν σχεδόν τα ίδια, ίσως ελάχιστα καλύτερα. Πολύ φασαρία για το τίποτα! Πιθανώς οι κοινωνικές ομάδες να σκέφτονται ότι εάν πιέσουν πολύ θα καταφέρουν μια καλύτερη μεταχείριση. Αυτό θα το πετύχουν σε βάρος των υπολοίπων και θα είναι προσωρινό. Αργά η γρήγορα θα έρθει η σειρά και της δικής τους εξόντωσης.
Η συγκυβέρνηση ενδεχομένως να είναι λύση. Για να είμαι πιο ακριβής, συγκυβέρνηση ενδεχομένως να είναι ένας τρόπος να βρεθούν λύσεις. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να απαλλαγούμε από τους ψεύτες, τους απατεώνες και τους άχρηστους. Πρέπει να πούμε την αλήθεια στο ελληνικό λαό. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αυτό που έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν είναι επικοινωνιακή διαχείριση της εξόντωσης του ελληνικού λαού. Αυτοί είναι βολεμένοι μια χαρά! Και αυτά τα είχαμε γράψει πριν χρόνια. Κανείς δεν μας έδινε σημασία και ακόμη δεν μας δίνει!
Αυτό που προτείνουμε σε όλες τις κοινωνικές ομάδες είναι να επικοινωνήσουν μαζί μας. Δημιουργηθήκαμε από την ένωση κοινωνικών ομάδων και αναζητούμε διαρκώς συμμαχίες με νέες κοινωνικές ομάδες. Δεν είμαστε πολιτικοί, είμαστε πολίτες. Προσπαθούμε να βάλουμε εκπροσώπους όλων των κοινωνικών ομάδων στη πρώτη γραμμή του νέου κεντροδεξιού σχήματος που ενδέχεται να γίνει κόμμα εξουσίας. Μπορεί να καταφέρουμε και μπορεί να μη το καταφέρουμε. Πέρα από αυτό, διαθέτουμε εξαιρετικά ικανούς ανθρώπους που μπορούν και αντιλαμβάνονται τα προβλήματα σφαιρικά, να τα επεξεργάζονται, να τα αναλύουν και να βρίσκουν λύσεις και προσεγγίσεις που κανείς δεν έχει σκεφτεί.
 Δεν είναι βέβαιο ούτε ότι το κεντροδεξιό σχήμα θα δημιουργηθεί ούτε ότι θα γίνουν οι ανακατατάξεις. Ακόμη και να γίνει μπορεί να πάρει καιρό. Εάν επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις, πρέπει να είναι μαζικές, συντονισμένες, και σχεδιασμένες σε κάθε λεπτομέρεια. Αυτό όμως θα πρέπει να είναι η έσχατη λύση. Ένας άλλος σημαντικός λόγος για να επικοινωνήσουν μαζί μας οι κοινωνικές ομάδες είναι ότι έχουμε ανθρώπους με εξαιρετικές ικανότητες στο σχεδιασμό και το συντονισμό. 

Μιχάλης