Ησυχία, τάξη, ασφάλεια και σταθερότητα

Μας έχουν κατηγορήσει για επαναστάτες. Αυτό που επιζητούμε είναι ησυχία, τάξη, ασφάλεια και σταθερότητα. Όχι όμως με οποιεσδήποτε συνθήκες. Σε όλες τις επαναστάσεις επικρατούσαν συνθήκες εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Στην Ελλάδα επικράτησε ένα καθεστώς στη μεταπολίτευση που εκμεταλλευόταν και καταπίεζε τους άλλους. Το καθεστώς αυτό είχε δύο υποσυστήματα, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Με τη κρίση τα δύο συστήματα ενώθηκαν.   
Και τα δύο κόμματα είχαν δημιουργήσει ιστούς της αράχνης. Πολλοί έκλεβαν με χίλιους δύο τρόπους. Οι υπόλοιποι «έτρωγαν» τα λεφτά μας με χίλιους δύο νόμιμους τρόπους. Δε βόλευαν τους δικούς τους μόνο στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα που είναι γεμάτος από κομματικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ψήφιζαν άδικους νόμους γιατί έτσι τους βόλευε. 

Επιδιώκουμε τη πτώση της χούντας, πρώτα με τους λιγότερο ακραίους τρόπους. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο πολιτικό φορέα στη κεντροδεξιά. Στη πρώτη γραμμή θέλουμε να τοποθετήσουμε εκπροσώπους κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων. Έτσι θα υπάρξει μια πρώτη συνεννόηση ανάμεσα στις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες εσωκομματικά.
Στη συνέχεια προωθούμε τη συνεννόηση ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Η ΔΕΚΑ από όπου προήλθε η Νέα Αρχή, είχε πολίτες από διάφορες ιδεολογικές αφετηρίες με σημείο συνάντησης το κέντρο. Για λόγους που εξηγούμε, έγινε μια μετατόπιση προς τα δεξιά και η αλλαγή ονομασίας σηματοδοτεί αυτή τη μετατόπιση. Πέρα από αυτό προωθούμε την διακομματική συνεννόηση με τις διαρκείς κυβερνήσεις συνεργασίας.
Ενδέχεται όμως αυτές οι προσπάθειες να μη καρποφορήσουν. Έτσι αναγκαστικά σταδιακά θα επιχειρήσουμε πιο ακραίες λύσεις οι οποίες περιγράφονται σε πάρα πολλά άρθρα. Ο λόγος που περιγράφονται είναι για να τις αποφύγουμε, όχι για να γίνουν.
Εάν κατορθώσουμε να έρθουμε στην εξουσία θα υπάρχει ησυχία, τάξη, ασφάλεια και σταθερότητα. Αυτό δεν θα οφείλεται στη καταστολή της αντίδρασης αλλά στο γεγονός ότι δεν θα υπάρχει διάθεση αντίδρασης. Όλοι θα είναι κάπως ευχαριστημένοι. Σήμερα έχουμε αρκετούς που είναι πολύ ευχαριστημένοι και πολλούς που είναι πολύ δυσαρεστημένοι. Θα επιδιώξουμε τη καλύτερη δυνατή ισορροπία ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα.
Θα εξαφανίσουμε τη τρομοκρατία και θα μειώσουμε το έγκλημα.  Η τρομοκρατία στην Ελλάδα προέρχεται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.  Δεν περιμένουμε ψήφους από αυτό το χώρο αλλά θα επιδιώξουμε να είναι και αυτοί κάπως ευχαριστημένοι.  Περιγράφουμε ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας γίνεται με την αναζήτηση των αιτίων που την δημιουργούν. Το ίδιο ισχύει και για το έγκλημα.
Θα προωθήσουμε τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις, εκτός από τους λόγους που αναφέρουμε, για ένα ακόμη πολύ βασικό λόγο. Θα δώσει μια διέξοδο σε ένα κομμάτι της αριστεράς και δεν θα στρέφεται η θα σκέφτεται τη τρομοκρατία.  Θα σκέφτεται πως θα προοδεύσει μέσα από ένα μοντέλο οικονομικού οργανισμού που ταιριάζει καλύτερα στις ιδεολογικές αντιλήψεις τους.
Είναι ποτέ δυνατόν να σκεφτούν κατά αυτό το τρόπο οι άχρηστοι πολιτικοί της ΝΔ; Για αυτό έπρεπε να είχαν φύγει χτες. Κάθε μέρα που περνάει και είναι αξιωματική αντιπολίτευση και κόμμα εξουσίας, είναι καταστροφή για τη χώρα. Για αυτό ζητάμε βοήθεια από όλους, να δημιουργήσουμε μια άλλη εναλλακτική που θα βοηθήσει όχι μόνο τη κεντροδεξιά αλλά όλους τους Έλληνες και προπάντων τη χώρα.  

Γιώργος