Τι είδους κεντροδεξιά θα επικρατήσει;

Ερώτηση
Υποστηρίζετε τη προώθηση των συνεταιρισμών και τη δικαιότερη κατανομή εισοδήματος και πλούτου. Ταυτόχρονα δηλώνεται κεντροδεξιοί. Πως αυτά πάνε μαζί;

Απάντηση
Δηλώνουμε κέντρο+δεξιοί δηλαδή καταλαμβάνουμε όλο το χώρο του κέντρου και επεκτεινόμαστε προς τα δεξιά. Όπως φαίνεται από τον υπεραπλουστευμένο χάρτη της κεντροδεξιάς, βρισκόμαστε πιο κοντά στο κέντρο από τους άλλους. Η βάση της ιδεολογίας μας είναι κεντροδεξιά: μικρό και αποτελεσματικό κράτος, χαμηλή συνολική φορολόγηση, πατριωτισμός, διατήρηση πολιτισμικής κληρονομιάς κλπ. Ταυτόχρονα προτιμούμε τη σύνθεση με στοιχεία από άλλες ιδεολογίες.

Τη προώθηση των συνεταιρισμών την υποστηρίζουμε με όρους ελεύθερης αγοράς. Οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις θα είναι συλλογικές ιδιωτικές πρωτοβουλίες που θα πρέπει να ανταγωνιστούν για να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν. Προτείνουμε πρότυπα οργάνωσης ανάλογα με αυτά των άλλων επιχειρήσεων. Ο φορολογούμενος δεν θα πληρώνει.
Δεν καταργούμε τα άλλα είδη επιχειρήσεων. Η ανάπτυξη των συνεταιρισμών θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερη ελευθερία στην αγορά. Ένας εργαζόμενος θα μπορεί να επιλέξει το είδος της επιχείρησης που θέλει να εργαστεί. Θα είναι μια διέξοδος για εργαζόμενους αριστερής ιδεολογίας που είναι και αυτοί Έλληνες πολίτες και θα συντείνει στη μείωση του αριστερού εξτρεμισμού.
Είμαστε υπέρ των διαφορών εισοδήματος και πλούτου αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό. Αυτή τη στιγμή στο κόσμο οι 62 πλουσιότεροι άνθρωποι έχουν πλούτο, όσο τα 3,5 δισεκατομμύρια φτωχότεροι.  Ο πληθυσμός της γής είναι 7,35 δισεκατομμύρια. Οι 62 έχουν όσο ο μισός πλανήτης. Η αναλογία είναι 56.000.000 δηλαδή για κάθε ένα € που έχουν οι φτωχότεροι, οι πλουσιότεροι έχουν 56 εκατομμύρια €. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς αριστερός για να καταλάβει ότι αυτό είναι εξωφρενικό. Όποιος είναι αντίθετος σε τέτοιες τεράστιες διαφορές δεν χαρακτηρίζεται αριστερός. 
Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο άρθρο στη ΝΔ δεν προωθούν τους συνεταιρισμούς για να ωφελούνται οι φίλοι τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Είναι το κόμμα που υποστηρίζει την διατήρηση και την αύξηση των διαφορών εισοδήματος και πλούτου. Ο Μητσοτάκης κατηγόρησε το Τσίπρα ότι έχει δημιουργήσει ταξικό μίσος. Ο Σαμαράς τον είχε κατηγορήσει ότι δίχασε τη κοινωνία. Τη κοινωνία την δίχασε η ΝΔ με τις πολιτικές της που δημιούργησαν ταξικό μίσος.
Είναι ένα κόμμα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση και την καταπίεση. Δημιουργεί εντάσεις και τριβές και μετά κατηγορεί τους άλλους για την αντίδραση της κοινωνίας. Είναι το μόνο κόμμα που εξακολουθεί να υποστηρίζει την αυξημένη αναλογική ώστε η μειοψηφία να εκμεταλλεύεται και να καταπιέζει τη πλειοψηφία. Η κυρίαρχη αντίληψη είναι κατά της εθνικής συνεννόησης.
Η κεντροδεξιά παράταξη θα υπάρχει πάντα. Αυτή τη στιγμή είναι περίπου το μισό των ψηφοφόρων. Ποια αντίληψη θα επικρατήσει στη κεντροδεξιά; Το ηγετικό κόμμα θα εκφράζει τα συμφέροντα όλης της κεντροδεξιάς η μόνο μιας πολύ μικρής μειοψηφίας όπως κάνει η ΝΔ; Θεωρούμε ότι η βασική μάχη είναι πρώτα μέσα στη κεντροδεξιά. 
Οι Νεοδημοκράτες είναι πολιτικοί δεινόσαυροι. Έχουν μια πολιτική αντίληψη που ανήκει στο παρελθόν και είναι τελείως ξεπερασμένη. Το θέμα δεν είναι ηλικιακό. Όλοι στη ΝΔ έχουν περίπου την ίδια αντίληψη ανεξαρτήτως ηλικίας. Το μέλλον της κεντροδεξιάς το εκφράζουμε εμείς στη Νέα Αρχή. Το ερώτημα είναι πόσο γρήγορα θα έρθει το μέλλον; Αυτό θα εξαρτηθεί από τους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς.  

Νίκος