Κέρδισε η διαπλοκή


Όλες οι επιλογές για αρχηγό της ΝΔ ήταν κάκιστες. Είναι σαν να ρωτήσει κανείς: «Ποιός είναι καλύτερος; Ο Άλ Καπόνε, ο Λάκυ Λουτσιάνο, ο Μπάγκσι Σίγκελ η ο Τζων Ντίλιγκερ;». Κανένας δεν είναι καλός, όλοι μαφιόζοι είναι! Το ίδιο ισχύει και για τους υποψήφιους αρχηγούς της ΝΔ. Ποιος είναι καλύτερος; Ο Μητσοτάκης, ο Μεϊμαράκης, ο Τζιτζικώστας η ο Γεωργιάδης; Ο ένας χειρότερος από τον άλλο είναι! Καθένας έχει λίγα καλά και πάρα πολλά κακά. Ακόμη και ο Αλ Καπόνε θα είχε κάποια καλά.
Θεωρώ ότι ήταν μια ατυχής επιλογή των Καραμανλικών η στήριξη Μεϊμαράκη. Χρειαζόταν κάποιος γύρω στα πενήντα που να μην προέρχεται από τζάκι και να μην είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά. Θα μπορούσε έτσι να σηματοδοτήσει ανανέωση και αξιοκρατία χωρίς να χρεωθεί με αμαρτίες του παρελθόντος.

Τέτοια πρόσωπα υπάρχουν αλλά δεν ξέρω εάν έχουν ικανότητες για αρχηγία. Εδώ που τα λέμε και ποιος έχει; Είχε κανένας από τους τέσσερις υποψήφιους; Κουτσοί, στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα ξεπεζεύουνε! Αυτό θύμισαν οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Όποιος νάναι πάει για αρχηγός. Ε, από τους τέσσερις ο ένας αναγκαστικά θα έβγαινε. Δεν σημαίνει ότι είναι καλός. Κάκιστος είναι! Δείχνει το πολύ χαμηλό επίπεδο της ΝΔ που είναι απόρροια της οικογενειοκρατίας και της ευνοιοκρατίας. Δεν υπάρχουν πρόσωπα με ικανότητες μέσα στη ΝΔ. Οι καλύτεροι είναι πολύ μέτριοι.
Ο Μεϊμαράκης προσπάθησε να επικρατήσει δια της σιωπής. Απέφυγε το διάλογο. Δεν εξέφρασε πολιτικό λόγο εκτός από κάποιες αοριστολογίες. Το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν τόνισε αλλαγή και ανανέωση. Έδωσε την εντύπωση ότι απλώς θα διατηρήσει την υπάρχουσα κατάσταση.
 Ο Μητσοτάκης κατόρθωσε να χαρακτηρίσει τον Μεϊμαράκη συστημικό. Και οι δύο άκρως συστημικοί είναι. Ο Μητσοτάκης κατά την άποψη μου είναι πολύ περισσότερο. Από τη μία ήταν το σύστημα Καραμανλή και από την άλλη το σύστημα Μητσοτάκη μαζί με το σύστημα Σαμαρά, ξένα συμφέροντα και το σύστημα της εγχώριας διαπλοκής. Τελικά επικράτησε η εγχώρια διαπλοκή.
Μαζί με τη διαπλοκή κέρδισαν τα κακομαθημένα βουτυρόπαιδα, τα Κολεγιόπαιδα και οι φλώροι των Βορείων και Νοτίων Προαστίων. Όλοι αυτοί που θεωρούν ότι οι φτωχοί έχουν έρθει σε αυτή τη ζωή για να τους υπηρετούν. Αυτό που τους χρειάζεται είναι ένας χρόνος στη φάμπρικα με βασικό μισθό. Να δεις για πότε στρώνουν!
Ετοιμάζονται για οριστική εξόντωση της μεσαίας τάξης. Θα μας πάρουν όλες τις καταθέσεις, τα ακίνητα και τα οικόπεδα για να τα δώσουν στους ξένους και την εγχώρια διαπλοκή. Θα τους το επιτρέψουμε;  

Δημήτρης