Το τέλος δύο πολιτικών

Σήμερα το πρωί παρακολουθήσαμε live το τέλος δύο πολιτικών, της Ασημακοπούλου και του Κικίλια. Για τη πρώτη περίπτωση ένοιωσα χαρά αλλά για την δεύτερη λύπη. Και οι δύο έκαναν δοξολογία στο Κυριάκο Χριστοφοράκη. Αφού αρνείται ότι λέγεται Μητσοτάκης, μπορούμε να τον αποκαλούμε με όποιο επώνυμο θέλουμε, αρκεί να μην αλλάζουμε το Κυριάκος. ΟΚ, το Κυριάκος δεν το πειράζουμε. Η ΝΔ του Κυριάκου Δρακουλάκη θα εκλέγει 12-20 βουλευτές. Αυτοί (Ασημακοπούλου, Κικίλιας) δεν θα είναι μέσα γιατί θα εκλέγονται τα τζάκια. Ειδικά για τον Κικίλια θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να εκλεγεί στην Α’ Αθηνών. Κρίμα που δεν θα ξαναεκλεγεί ο Κικίλιας. Ευτυχώς που δεν θα ξαναεκλεγεί η Άννα Μισέλ και δεν θα τη ξαναδούμε ποτέ.

Η βαφτισιμιά του τέως βασιλιά έλεγε τις γνωστές αρλουμπαρίες της. Εάν ανοίξει το στόμα της δεν ξέρει τι λέει. Αυτά που λέει δεν βγάζουν νόημα, είναι ασυναρτησίες:
«Η ΝΔ θα εκφράσει τις δυνάμεις της αξιοκρατίας. Εγώ δεν είμαι από πολιτικό τζάκι αλλά κάποιος από μεγάλο πολιτικό τζάκι έχει δικαίωμα να εκλεγεί αρχηγός. Χρειάζεται να καθαρίσουμε το σπίτι μας»
Τέτοιες μπούρδες έλεγε. Η ΝΔ είναι το πιο αναξιοκρατικό κόμμα της Ελλάδας. Πως θα εκφράσει τις δυνάμεις της αξιοκρατίας; Τα περισσότερα τζάκια είναι μέσα στη ΝΔ. Εκτός από την οικογενειοκρατία υπάρχει και η ευνοιοκρατία. Η ίδια είναι κατ’ εξοχήν παράδειγμα ευνοιοκρατίας. Έπεσε αλεξιπτωτίστρια απo το πουθενά. Δεν ξέρω ποιος παρακάλεσε τον Σαμαρά. Μπορεί να ήταν ο τέως, μπορεί κάποιος άλλος. Τα Ιωάννινα είναι η πατρίδα του Αβέρωφ που ήταν ο πολιτικός πατέρας του Σαμαρά. Ο Σαμαράς την προώθησε χωρίς να έχει προσόντα. Εάν είναι να καθαρίσει η ΝΔ, η πρώτη που πρέπει να φύγει είναι αυτή. 
Πέρα από αυτό, είναι αντιπαθέστατη και πρέπει να έχει ψυχολογικά θέματα, υστερία η κάτι άλλο. Ίσως δικαιολογούνται από το γεγονός ότι  έχει «πλακωθεί» άγρια και δημόσια με το πρώην σύζυγο της, γνωστό πολιτικό μηχανικό των Ιωαννίνων Βασίλη Παπαϊωάννου. Δεν της έφυγαν τα ψυχολογικά τώρα που βρήκε το τεκνό;  Έχει σχέση με τον βουλευτή ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη που έχει γεννηθεί το 1982. Η Ασημακοπούλου έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη το 1967 δηλαδή έχουν 15 χρόνια διαφορά. Τη ξέσκισε τη Ράπτη! Της έριξε 5 ολόκληρα χρόνια ! Η ΝΔ εκτός από το κόμμα Κολεγιόπαιδων, πλουσιόπαιδων, πολιτικών τζακιών είναι και κόμμα τεκνατζούδων. Ο πρώην σύζυγος της έχει 28 χρόνια διαφορά με τον νυν της. Θα μπορούσε να είναι πατέρας του. Η του ύψους η του βάθους! Ακραίες καταστάσεις! Δεν μπορεί να βρει μια ισορροπία. Πως λέγεται αυτή που δεν μπορεί να βρει ισορροπία; Ανισόρροπη!
Ο Κικίλιας είναι μια άλλη ιστορία. Αναδείχθηκε μέσα από τον αθλητισμό και μπήκε στη πολιτική λόγω της αναγνωρισιμότητας που απέκτησε. Σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις επωνύμων που απέτυχαν στη πολιτική, αυτός τα πήγε σχετικά καλά. Δεν είναι κάτι το εξαιρετικό αλλά είναι σοβαρός, μετρημένος και συμπαθητικός πολιτικός. Ο Κικίλιας έχει ένα κοινό με τον Ομπάμα. Και οι δύο έπαιζαν μπάσκετ με τον ομογενή Αλέξη Γιαννούλια. Ο Κικίλιας έπαιζε μαζί του επαγγελματικά στο Πανιώνιο. Ο Ομπάμα έπαιζε φιλικά μαζί του, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Ο Γιαννούλιας ήταν υπουργός οικονομικών στη πολιτεία του Ιλινόι όπου ο Ομπάμα εκλεγόταν βουλευτής. Η μεγαλύτερη πόλη του Ιλινόι είναι το Σικάγο που έχει πολύ μεγάλη ελληνική ομογένεια.
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ποτέ δεν είχε πολιτική καριέρα για να την καταστρέψει. Αλεξιπτωτίστρια ήταν! Ο Κικίλιας όμως φαίνεται ότι έχει αγωνιστεί για να φτιάξει μια πολιτική καριέρα τη οποία κατέστρεψε. Βέβαια δεν του φταίει κανείς. Η πολιτική έτσι είναι. Ο πολιτικός πρέπει να έχει κρίση και να μπορεί να προβλέπει τις εξελίξεις. Εάν δεν τα διαθέτει αυτά, τότε θα πληρώσει το τίμημα. Από την άλλη ίσως και να μην είχαν επιλογή. Και οι δύο ανήκουν στο στρατόπεδο Σαμαρά. Το στρατόπεδο Σαμαρά πήγε μπλοκ με το Μητσοτάκη στο δεύτερο γύρο. Ο Σαμαράς τους έφτιαξε, ο Σαμαράς τους κατέστρεψε. 

Αντώνης