Μία από τα ίδια 2


Τσίπρας - ΝΔ
...συνέχεια από το προηγούμενο
Επίσης θα κάνει κάποιες μικροαλλαγές «για τα μάτια». Θα είναι ψιλοπράγματα, τίποτα το ιδιαίτερο. Στη ΝΔ θα πάνε σε συνέδριο, ίσως στο τέλος Φεβρουαρίου. Θα συζητάνε στο συνέδριο, θα συζητάνε στα κανάλια και στα άλλα ΜΜΕ, θα συζητάνε μέσα στο κόμμα, θα συζητάνε σε παρέες και στο τέλος δεν θα αλλάξει τίποτα. Ψευτοαλλαγές θα κάνουν για να προσπαθήσουν να δώσουν επικοινωνιακά  την εντύπωση της αλλαγής στη κοινή γνώμη.

Θα συνεχίσουν αυτό που έκαναν από το 1980, την εσωστρέφεια. Θα ασχολούνται όλη μέρα με τις εσωκομματικές ισορροπίες, σε ποια φράξια θα πλασαριστούν, με ποιους θα συμμαχήσουν για να υπονομεύσουν τους άλλους. Επίσης θα συνεχίσουν να εξαπατούν του κεντροδεξιούς ψηφοφόρους με διάφορους τρόπους.
Σχέδιο έχουν άλλα είναι παρακμιακό. Δεν αφορά την έξοδο της χώρας από την κρίση αλλά τη δική τους επάνοδο στην εξουσία. Τόσο καιρό ασχολούνταν με τις εσωκομματικές εκλογές. Τώρα θα ασχοληθούν με την υπονόμευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χωρίς όμως να ξεχάσουν τελείως τη δική τους αλληλουπονόμευση.  Θα προσπαθήσουν να «τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια» του Τσίπρα μέσω Βρυξελλών  και επηρεασμού βουλευτών των ΑΝΕΛ. Θα αποβλέπουν σε δύο πράγματα, συγκυβέρνηση η εκλογές.
Μη ξεχνάμε ότι εκλογές έγιναν το Σεπτέμβριο και δεν έχει συμπληρωθεί καλά καλά ούτε ένα εξάμηνο. Η αυτοδυναμία της συγκυβέρνησης είναι οριακή αλλά δεν αποκλείεται να βρεθούν καλοθελητές να βοηθήσουν εάν παραστεί ανάγκη. Θεωρητικά η κυβέρνηση αυτή έχει άλλα τρεισήμισι χρόνια.
Το εάν θα προτιμήσει η ΝΔ τη συγκυβέρνηση η τις εκλογές δεν το ξέρει κανείς ακόμη. Τα πράγματα είναι απλά. Θα κρίνουν τη στιγμή που θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη σημερινή κυβέρνηση. Μέχρι τότε θα τους υπονομεύουν για να προκαλέσουν το πρόβλημα. Εάν η ΝΔ βλέπει ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, τότε θα προτιμήσει αυτή τη λύση. Αλλιώς θα πάνε σε συγκυβέρνηση, παρόλα όσα διαμηνύονται εκατέρωθεν. Κάπως θα βρουν να το αιτιολογήσουν επικοινωνιακά. Θα πουν ότι το επιβάλλουν οι εξελίξεις και λόγοι εθνικού συμφέροντος!
            Για να κερδίσουν εκλογές το βλέπω δύσκολο αλλά όχι αδύνατο. Θα εξαρτηθεί από το πόσο άσχημα θα τα πάει η σημερινή κυβέρνηση. Εάν τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά όταν ξαναγίνουν εκλογές, υπάρχει ένα ενδεχόμενο να κερδίσει η ΝΔ. Το σχέδιο της ΝΔ σταματάει εκεί και δεν πάει παρακάτω. Το τι θα γίνει μετά δεν το εξετάζουν. Πιστεύω ότι δεν θα μπορέσουν να κρατηθούν για καιρό στην εξουσία και θα καταρρεύσουν μέσα σε λίγες εβδομάδες η λίγους μήνες.  

Γιώργος