Πειθώ και εναλλακτική

Πειθώ ( χιουμοριστικό )
Απάντηση στα δύο προηγούμενα άρθρα.

Θεωρώ μεγάλη ντροπή και δυσφήμιση για την Ελλάδα, να είναι κόμμα εξουσίας το κόμμα που: 1) κατέστρεψε και χρεοκόπησε τη χώρα 2)  εξόντωσε τους περισσότερους Έλληνες 3) πρόδωσε τη πατρίδα. Η ΝΔ επιβάλλεται να έχει την ίδια τύχη με το ΠΑΣΟΚ. Όλοι εμείς οι κανονικοί κεντροδεξιοί που δεν είμαστε υπάνθρωποι η ερπετά, πρέπει να αγωνιστούμε για να το πετύχουμε.
                Η ΝΔ πήρε το 2004 3,3 εκατομμύρια ψήφους και το 2015 1,5 εκατομμύριο. Είναι πραγματικά εύκολο να προμηθευτεί κανείς τη λίστα των ψηφοφόρων στις εσωκομματικές εκλογές. Πιστεύω ότι θα είναι γύρω στο 0,5 εκατομμύριο σκυλιά που θα πάνε να ψηφίσουν. Αρκετοί από αυτούς είναι που δουλεύουν στην Νεοδημοκρατική προπαγάνδα μέσω ιντερνετ. Θα μπορούσαμε να εξαπολύσουμε ανελέητο κυνηγητό εναντίον τους αλλά ποιο θα είναι το όφελος;
                Το βασικό εκλογικό σώμα που θα πρέπει να στοχεύσουμε είναι το 1 εκατομμύριο περίπου που δεν είναι «βαμένοι» Νεοδημοκράτες και δεν θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές. Κάποιο προηγούμενο άρθρο τους ονομάζει  βλήματα. Δεν είναι βλήματα. Είναι κανονικοί άνθρωποι σαν εμάς το 1,8 εκατομμύριο κεντροδεξιών που δεν ψηφίζουμε πλέον ΝΔ. Έχουν απλώς μια διαφορετική προσέγγιση.
                Η στρατηγική δεν πρέπει να είναι εξολόθρευσης αλλά διείσδυσης δηλαδή πειθούς. Οι περισσότεροι είναι συζητήσιμοι και μάλιστα δεν χρειάζονται πολλά για να πειστούν. Είναι ήδη σχεδόν έτοιμοι. Το πρόβλημα τους είναι ότι δεν υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική. Θα ψήφιζαν κάτι άλλο χωρίς δεύτερη σκέψη εάν ήταν αξιόλογο και με προοπτική. Συνήθως γίνεται ο παρακάτω διάλογος:

- Σωστά όλα αυτά αλλά τι να ψηφίσω;
- Έλα ντε! Στου προτείνω Νέα Αρχή
- Τι είναι αυτό πάλι;
- Πολιτική και κοινωνική κίνηση βάσης
- Που έχετε γραφεία;
- Δεν έχουμε
- Ποιος είναι επικεφαλής;
- Μια συντονιστική ομάδα
- Κάποιος γνωστός;
- Όχι
- Πήρατε μέρος στις εκλογές;
- Όχι
Κάπου εκεί τελειώνει αυτό το τμήμα της συζήτησης. Υπάρχουν δύο μεγάλα εκλογικά τμήματα της κεντροδεξιάς που αναζητούν απεγνωσμένα άλλη εναλλακτική. Το πρώτο είναι το 1,8 εκατομμύριο που δεν ψηφίζει πλέον Νέα Δημοκρατία. Το άλλο είναι το 1 εκατομμύριο που ψηφίζει ακόμη ΝΔ αλλά θα άλλαζε προτίμηση σχετικά εύκολα. Το άθροισμα μας κάνει 2,8 εκατομμύρια. Αυτό είναι ποσοστό πάνω από 40% σε εθνικές εκλογές. Δεν χρειάζεται ούτε εξόντωση ούτε κυνηγητό και ούτε ιδιαίτερη πειθώ. Το μόνο που χρειάζεται είναι:

Δημιουργία  εναλλακτικής στη κεντροδεξιά

Η Νέα Αρχή θα μπορούσε να αποτελέσει την εναλλακτική αυτή. Ίσως η προοπτική αυτή να είναι κάπως φιλόδοξη για το κοντινό μέλλον. Να αποτελέσει μέρος της εναλλακτικής σε συνεργασία με άλλες δυνάμεις είναι πραγματικά εφικτό βραχυχρόνια. 

Κώστας