Του φάγανε τη Πρωθυπουργία

Αυτό που πρέπει να κάνει ο Τζιτζικώστας είναι να ψάξει να τονε βρει το Τοντολάκη για να τονε πλακώσει. Δεν είναι δύσκολο. Ανεβαίνεις τη Κηφισίας προς τα πάνω, κάνεις δεξιά στη Κορινθίας και μετά πάλι δεξιά στη Σεβαστουπόλεως. Αριθμός 22 είναι τα γραφεία του Ποταμιού. Εάν τη στήσει απέξω κάποια στιγμή θα έρθει ο Τοντολάκης. Αφού τόνε πλακώσει, να ανέβει επάνω και να αρχίσει να δίνει εντολές. Ο Τοντολάκης γιατί θέλει να κάνει κουμάντο στη ΝΔ;

Μετά να πάει και να κάνει το ίδιο Χαριλάου Τρικούπη 50. Δεν είναι σωστό να τηνε πλακώσει τη Φώφη επειδή είναι γυναίκα.  Μπορεί όμως να της ρίξει χοντρό βρισίδι και όποιον βρει δίπλα της να τονε πλακώσει. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό που του έκαναν. Του φάγανε τη Πρωθυπουργία! Για να ακριβολογούμε του στέρησαν μια καλή πιθανότητα για τη Πρωθυπουργία.
Φαίνεται ότι Ποταμίσιοι και Πασοκοδημάροι πήραν γραμμή και κατέβηκαν μαζικά να ψηφίσουν στις εκλογές της ΝΔ. Λογικά ψήφισαν Μεϊμαράκη η Μητσοτάκη. Ακούγεται ότι ψήφισαν Μητσοτάκη. Αυτές οι 30-50 χιλιάδες ψήφοι διαφορά του Μητσοτάκη από το Τζιτζικώστα είναι όλοι Ποταμίσιοι και Πασοκοδημάροι.
Χωρίς αυτούς ο Τζιτζικώστας θα έβγαινε δεύτερος. Μετά θα είχε μια καλή πιθανότητα για την αρχηγία του κόμματος. Προσωπικά, το βλέπω δύσκολο να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές με οποιονδήποτε αρχηγό. Άλλοι όμως το θεωρούν πολύ πιθανό. Όπως και να' χει, απίθανο δεν είναι.  Έτσι η Φώφη και ο Σταύρος εμπόδισαν τον Τζιτζικώστα να έχει μια καλή πιθανότητα να γίνει Πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Το ζητούμενο τους δεν είναι ο Μητσοτάκης η οποιοσδήποτε άλλος. Ούτε είναι ο Τοντολάκης και η Γεννηματά που κινούν τα νήματα.  Είναι μεγάλο μέρος του συστήματος ΠΑΣΟΚ που θέλει να έχει τον έλεγχο της ΝΔ. Ήδη είχαν μερικό έλεγχο μέσω της συγκυβέρνησης, οικονομικών μεγαλοπαραγόντων και μιντιαρχών. Τώρα που θα βγάλουν και αρχηγό θα έχουν σχεδόν απόλυτο έλεγχο.
Πάντως ο Τζιτζικώστας «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος». Δεν ήθελε τη κλειστή διαδικασία εκλογής επειδή θα τον «έτρωγε» με άνεση το Μεϊμαράκης και δεν θα έβγαινε πρώτος. Του την έφερε όμως ο Μητσοτάκης και με τους Ποταμίσιους και Πασοκοδημάρους του έφαγε και τη δεύτερη θέση. 

Πέτρος