ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Connection

           
Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα μικρό κόμμα που το έλεγαν ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα αυτό ήταν διαχρονικά σε ποσοστά 3-5% και με δυσκολία έμπαινε στη Βουλή. Κάποια στιγμή ήρθαν τα κακά Μνημόνια και με ένα μαγικό τρόπο το μικρό αυτό κόμμα έγινε κυβέρνηση με ποσοστά 36%. Ήταν και ένας πολιτικός που λεγόταν Πάνος Καμένος.  Όταν ήρθαν τα Μνημόνια έφυγε από το κόμμα του τη ΝΔ και έφτιαξε ένα άλλο κόμμα τους ΑΝΕΛ. Κάθησε μπροστά στον υπολογιστή, μπήκε στο FB και πήρε ποσοστά 10%. Μετά γνώρισε τον Αλέξη Τσίπρα και έγιναν καλοί φίλοι. Έτσι αποφάσισαν να συγκυβερνήσουν και δημιούργησαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα....
            Αυτά όλα συμβαίνουν έτσι μόνο στα παραμύθια. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Πολλές φήμες κυκλοφορούν στους πολιτικούς διαδρόμους. Ότι γράφω προέρχονται από δημοσιεύσεις στο τύπο αλλά και φήμες. Σύμφωνα λοιπόν με τις φήμες υπήρχε εξ’ αρχής μεθόδευση από τους κύκλους που ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία των ΑΝΕΛ. Έτσι θα πετύχαιναν «με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια». Από τη μία θα έκοβαν ψήφους από τη ΝΔ και από την άλλη θα πρόσθεταν ψήφους στο ΣΥΡΙΖΑ.
            Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε από μόνη της. Στηρίχτηκε στην αγανάκτηση του κόσμου για τα Μνημόνια αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκούσε. Χρειαζόταν η κατάλληλη μεθόδευση, ώθηση και σημαντικά κεφάλαια που το μικρό κόμμα της αριστεράς δεν είχε. Μεγάλη αγανάκτηση παρατηρείται και στο κόσμο της κεντροδεξιάς. Εκεί όμως δεν υπήρξε μεθόδευση η ήταν ελλιπής και λανθασμένη. Ακριβώς ποιοι είναι οι κύκλοι που ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σίγουρο. Ακούγεται για:
  • κύκλους του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ
  • το εφοπλιστικό λόμπυ του Λονδίνου
  • το Αγγλοεβραϊκό λόμπυ
  • το Αμερικανοεβραϊκό λόμπυ
  • διάφορα κέντρα εξουσίας των ΗΠΑ
            Υπάρχει περίπτωση να είναι και περισσότερα του ενός και ίσως όλα τα παραπάνω κέντρα. Για να δούμε πως μπορεί να συνδέονται. Καμένος, Κουντουρά έχουν σχέσεις με την οικογένεια Γλύξμπουργκ. Ο Καμένος είναι από οικογένεια βασιλικών. Ο πατέρας της Κουντουρά ήταν αξιωματικός και πρόεδρος της Ένωσης Βασιλικών. Ύπαρξη διασυνδέσεων έχει ακουστεί  για τον Τέρενς Κουίκ και για άλλους βουλευτές. Ο Τέρενς Κουίκ σίγουρα έχει σχέσεις με Αγγλία γιατί είναι μισός Άγγλος από την πλευρά του πατέρα του. Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος έμενε μόνιμα στο Λονδίνο και είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με το Ελληνικό λόμπυ του Λονδίνου που είναι κυρίως εφοπλιστικό.
            Η Γιάννα Αγγελοπούλου οργάνωσε συναντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο με το εφοπλιστικό λόμπυ και τραπεζίτες. Ο τέως βασιλιάς έχει αναπτύξει καλές σχέσεις με τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Οι διασυνδέσεις της Γιάννας δεν περιορίζονται μόνο στο Λονδίνο αλλά είναι διεθνείς. Έχει στενή σχέση με το Ίδρυμα Κλίντον όπου έχει δώσει πολλές υποτροφίες. Με δική της πρωτοβουλία, το ίδρυμα Κλίντον θα συνεδρίαζε στην Αθήνα τον περασμένο Ιούνιο αλλά αναβλήθηκε λόγω των πολιτικών εξελίξεων.
            Στις 27 Σεπτεμβρίου ο Τσίπρας συμμετείχε σε εκδήλωση του ιδρύματος Κλίντον στη Νέα Υόρκη μαζί με: Μπιλ Κλίντον, Ματέο Ρέντσι, Τζόζεφ Στίγκλιτς, Λούκα Κατσέλη, Τζωρτζ Σόρρος, Γιάννα Αγγελοπούλου, Γιώργο Παπανδρέου. Στίγκλιτς και Σόρρος είναι Αμερικανοεβραίοι. Η Λούκα Κατσέλη ήταν από τους πρώτους Πασόκους που προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σύζυγος του Γεράσιμου Αρσένη, από τα πρωτοπαλίκαρα του Ανδρέα Παπανδρέου. Γιώργος Παπανδρέου, Λούκα Κατσέλη, Γεράσιμος Αρσένης έχουν στενές σχέσεις με την Αμερική και ιδιαίτερα με το κόμμα των Δημοκρατικών. Η Χίλαρυ Κλίντον είναι υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και φαίνεται να προηγείται. Αποβλέπει στη ψήφο των Ελλήνων ομογενών. Στενός συνεργάτης του Μπίλ Κλίντον ήταν ο ομογενής Τζώρτζ Στεφανόπουλος.
            Τα ελληνικά λόμπυ του εξωτερικού έχουν ανταγωνιστικές αλλά καλές σχέσεις με τα αντίστοιχα εβραϊκά. Το κέντρο του παγκόσμιου εβραϊσμού είναι οι ΗΠΑ. Δευτερευόντως είναι η Μεγάλη Βρετανία καθώς στο παρελθόν ήταν το κέντρο και το εγχώριο λόμπυ έχει κρατήσει αρκετή από τη δύναμη του. Και τα δύο λόμπυ είναι παντοδύναμα στα εσωτερικά των χωρών. Ο Βαρουφάκης δήλωσε πρόσφατα ότι ΗΠΑ και Αγγλία είχαν ρόλο στο Αντιμνημόνιο. Ο Βαρουφάκης έχει πολύ στενή σχέση με την οικογένεια Παπανδρέου. Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε επισκεφτεί το εβραϊκό ίδρυμα Levy στις ΗΠΑ πριν ένα χρόνο. Πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Σταθάκης, Τσακαλώτος) συνδέονται με χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς Αμερικανοεβραϊκών και Αγγλοεβραϊκών συμφερόντων. 
            Είναι γνωστό ότι είχαμε σημαντική στήριξη από τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης διαπραγμάτευσης και οφείλεται σε μεγάλο μέρος σε σημαντική πίεση που άσκησαν οι ομογενείς. Ο Ομπάμα είναι στο Δημοκρατικό κόμμα και λαμβάνει σοβαρά υπόψη του εκκλήσεις από το κόμμα του. Επομένως κάποιες από τις μεθοδεύσεις πολύ πιθανό να έχουν καλό σκοπό. Όμως καλό είναι να καταλαβαίνουμε τι «παίζει» και ποιοι είναι οι συσχετισμοί. Κέντρα υπάρχουν και πίσω από τα άλλα κόμματα μόνο που είναι διαφορετικά και αντί για αμερικανοαγγλικά είναι γερμανογαλλικά η ρωσικά.

Δημήτρης Σ