Στηρίξτε ΧΑ και ΔΞ

            
Δεν σας ζητάμε να μας υποστηρίξετε. Το μόνο που ζητάμε είναι να μην υποστηρίζετε ΝΔ. Η ΝΔ δεν είναι τίποτα περισσότερο από
και άλλα πολλά.

            Εμείς στη Νέα Αρχή έχουμε στις τάξεις μας μετριοπαθείς φιλελεύθερους και μετριοπαθείς λαϊκούς δεξιούς. Εάν είστε και εσείς μετριοπαθής φιλελεύθερος η λαϊκός δεξιός, ελάτε μαζί μας. Εάν όμως αισθάνεστε πολύ φιλελεύθερος η πολύ λαϊκός δεξιός υπάρχουν και άλλες επιλογές  εκτός από τη ΝΔ.
            Η ΧΑ είναι το δεύτερο κόμμα της κεντροδεξιάς και το τρίτο κοινοβουλευτικό. Είναι μια ακραία λαϊκή δεξιά αλλά πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα γίνουν λιγότερο ακραίοι. Προς Θεού μην κάνετε το λάθος να πιστεύετε ότι οι ΑΝΕΛ είναι λαϊκή δεξιά. Οι ΑΝΕΛ είναι πατριωτική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ανήκουν στην κεντροδεξιά αλλά στη κεντροαριστερά.
            Στο φιλελεύθερο χώρο, το μεγαλύτερο κόμμα είναι η Δημιουργία Ξανά. Τα ποσοστά που πήρε στις πρόσφατες εκλογές είναι χαμηλά γιατί οι φιλελεύθεροι προτίμησαν ΝΔ. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση 7% των ψηφοφόρων έχει σαν δεύτερη επιλογή τη Δημιουργία Ξανά μετά τη ΝΔ. Εάν αυτοί αποφασίσουν να ψηφίσουν Δημιουργία Ξανά τότε θα πάρει ποσοστά 7% και μπορεί να γίνει το τρίτο κόμμα. Επίσης μην κάνετε το λάθος να πιστεύετε ότι η Δράση είναι στη κεντροδεξιά. Συγχωνεύτηκε με το Ποτάμι και αυτό συνεργάζεται με τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες. Εάν δεν κάνω λάθος οι σοσιαλδημοκράτες είναι στην κεντροαριστερά.
            Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται και στα δύο κόμματα (ΧΑ και ΔΞ) δεν είναι ούτε βαθύπλουτοι ούτε πρίγκιπες ούτε ανεπάγγελτοι ούτε από πολιτικά τζάκια. Εάν δεν θέλετε να έρθετε μαζί μας πηγαίνετε σε αυτούς. Εάν ντρέπεστε να σας φέρουμε εμείς σε επαφή μαζί τους. Μόνο δώστε ένα τέλος στα φέουδα, τα πριγκιπάτα, τα τζάκια, τα πολιτικά μονοπώλια και τους ανεπάγγελτους που καταστρέφουν τη χώρα.

Γιάννης Α