Όταν συνταξιοδοτηθούν τα γερόντια της ΝΔ

            
Όπως είναι προσχεδιασμένο από καιρό, θα έρθει η Ντόρα στη θέση του Βαγγέλα  και τι θα αλλάξει; Απολύτως τίποτα. Τι Αντώνης, τι Βαγγέλας, τι Ντόρα; Μια από τα ίδια και χειρότερα. Το παλιό δεν χρειάζεται να αλλάξει εάν είναι καλό. Ο Βαγγέλας έχει δίκιο όταν λέει ότι στην Ευρώπη υπάρχουν κόμματα πάνω από 100 χρόνια. Όμως δεν ρήμαξαν τη χώρα και κατάκλεψαν τους πολίτες. Δεν ήταν αιώνια ηττημένοι από κεντροαριστερά κόμματα.
            Εμείς θέλουμε να τελειώνουμε με τη ΝΔ, όχι γιατί είναι παλιό αλλά γιατί είναι κακό. Εκπροσωπεί την αναξιοκρατία, την ανικανότητα, την οικογενειοκρατία, την ευνοιοκρατία, τη σήψη, τη παρακμή, τη διαφθορά,  κλπ. Δεν θέλουμε όμως να μας βρει χειρότερο κακό δηλαδή ο Παπανδρεϊσμός του ’80 που έχει τη βασική ευθύνη για την καταστροφή της χώρας. Για να μην κρατήσει πολύ το κακό πρέπει γρήγορα να αντικατασταθεί η ΝΔ από ένα άλλο κόμμα χωρίς τις πάμπολλες αδυναμίες.
            Τα γερόντια της ΝΔ σε λίγο θα είναι σε ηλικία συνταξιοδότησης. Δεν το λέω απαξιωτικά αλλά με διάθεση χιούμορ. Όμως σε όλα τα επαγγέλματα η ηλικία 62-67 είναι ηλικία συνταξιοδότησης. Γιατί να είναι διαφορετικά με τους πολιτικούς; Έχουμε μια ομάδα που είναι πάνω από 65 χρονών: Παυλόπουλος (50), Βούλτεψη (49), Γιακουμάτος (49), Πολύδωρας (47), Κακλαμάνης (46),  Σουφλιάς (41) κλπ. Σε παρένθεση είναι το έτος γέννησης. Ο Πολύδωρας έχει ουσιαστικά αποσυρθεί, ο Παυλόπουλος αποσύρθηκε δια της Προεδρίας. Ο Σουφλιάς είχε αποσυρθεί αλλά τον επανέφεραν. Παράξενο και όμως αληθινό. Οι υπόλοιποι έπρεπε να είχαν αποσυρθεί.
            Είναι μια άλλη ομάδα  60-65: Σαμαράς (51), Αβραμόπουλος (53), Μεϊμαράκης (53), Μπακογιάννη (54), Καραμανλής (56) κλπ. Με εξαίρεση τον Καραμανλή που είναι 60 παρά 1, οι άλλοι έχουν περάσει το 60ο έτος. Ένας βασικός λόγος που παραμένουν τα γερόντια είναι ότι δεν υπάρχουν διάδοχοι. Οι επικρατέστεροι διεκδικητές της αρχηγίας από τους πενηντάρηδες είναι σχεδόν όλοι απίστευτοι φλώροι. Ο Βορίδης που φλωρίζει λιγότερο είναι ακραίος, ξένης προέλευσης και Κολλεγιόπαις (πολύ αρνητικό). Οι σαραντάρηδες είναι παιδάκια.Όμως αργά η γρήγορα τα γερόντια θα βγουν στη σύνταξη. Τότε θα ολοκληρωθεί η κατάρρευση της ΝΔ.

Παναγιώτης Β