Καλλιστεία

           
Η ηγεσία της ΝΔ έχει διαφορές αλλά δεν είναι πολύ μεγάλες. Στη βάση υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες διαφορές. Το μεγαλύτερο κομμάτι είναι η λαϊκή δεξιά αλλά και το φιλελεύθερο είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Οι γνήσιοι φιλελεύθεροι έχουν παραπλήσιες απόψεις με τους κεντροαριστερούς στα περισσότερα θέματα εκτός από τα οικονομικά.  Αντίθετα οι λαϊκοί δεξιοί είναι πατριώτες, θρησκευόμενοι και συντηρητικών αρχών. Ένα άλλο μεγάλο κομμάτι του κόσμου της ΝΔ είναι οι οικιστές που επιθυμούν την επίλυση του δασικού προβλήματος. Μικρότερο αλλά σημαντικό κομμάτι είναι οι Αλαφουζοοικολόγοι που κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση. Δύο μόνο παραδείγματα από τα πολλά.

            Η ΝΔ διαχρονικά και συστηματικά αποφεύγει να πάρει συγκεκριμένες θέσεις σε οποιοδήποτε θέμα. Το κάνει συνειδητά διότι ξέρει ότι εάν ξεκινήσει να συγκεκριμενοποιεί τις θέσεις της θα έχει διαρροή ψηφοφόρων. Οι υποψήφιοι για την αρχηγία δεν πρόκειται να κάνουν κάτι το διαφορετικό. Θα μιλάνε γενικά και αόριστα. Η διαδικασία δεν είναι τίποτε άλλο από καλλιστεία. Από αυτή την άποψη η Όλγα είναι πρώτη και με διαφορά. Και εγώ υποστηρίζω την Όλγα για τους ίδιους λόγους που το κάνει συναγωνιστής σε προηγούμενο άρθρο, για λόγους εμφάνισης. Την παρακαλώ να βάλει υποψηφιότητα όπως παρακαλούν διάφοροι τον Μεϊμαράκη.

            Πολλοί από τους υποστηρικτές μας είναι γραμμένοι στους κομματικούς καταλόγους της ΝΔ και έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν. Εμείς θα πιέσουμε όσο μπορούμε τους υποψηφίους να πάρουν θέσεις. Το ξέρουμε ότι δεν θα το κάνουν. Θέλουμε να αναδείξουμε ότι συστηματικά δεν παίρνουν κάποια θέση για να εξαπατούν τους ψηφοφόρους τους. Ήδη υπάρχει ένας υποψήφιος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. To email του είναι:     info@kmitsotakis.gr
Σύντομα θα αρχίσει να λαμβάνει ηλεκτρονικές επιστολές από εμάς που θα ζητάμε την αποσαφήνιση των θέσεων του στα διάφορα ζητήματα. Τις επιστολές θα τις δημοσιεύουμε και αποδεικτικό της αποστολής θα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Εξετάζουμε τη περίπτωση να θέσουμε ερωτήσεις στους λογαριασμούς του στα social media. Θα κάνουμε το ίδιο για όλους του υποψηφίους. Απευθύνουμε κάλεσμα στους πολίτες και ειδικά στους νυν και πρώην Νεοδημοκράτες να μας ακολουθήσουν με κάθε τρόπο: email, σχόλια, ερωτήσεις κλπ.  

Θανάσης Α