Η ΝΔ σπάει στα τρία

           
 Έχει υποστηριχτεί σε πολλά προηγούμενα άρθρα ότι μέσα στη ΝΔ επικρατούν πολλές διαφορετικές απόψεις και τάσεις. Πιστεύω και ελπίζω ότι με αυτές τις εκλογές θα αναδειχθούν οι σημαντικές διαφορές. Οι ψυχολόγοι λένε ότι το πρόβλημα πρέπει να το αναδεικνύεις και να το αντιμετωπίζεις και όχι να το κρύβεις. Κατά την άποψη μου οι βασικές τάσεις είναι τέσσερις: κέντρο, λαϊκή δεξιά, φιλελεύθεροι και άκρα δεξιά. Είναι πολύ δύσκολο να συνυπάρξουν μέσα σε ένα κόμμα αλλά πιο εύκολο να συνεργαστούν μετεκλογικά  μέσα από διαφορετικά κόμματα.
            Όπως όλα δείχνουν επόμενος αρχηγός θα είναι ο προηγούμενος, ο Μεϊμαράκης. Σχεδόν όλο το κόμμα τον υποστηρίζει. Θα δηλώσουν καμιά δεκαριά υποψήφιοι, θα γίνει ο κακός χαμός για κανένα μήνα και στο τέλος θα είναι μια από τα ίδια. Μοιάζει κάπως με το Μνημόνιο. Έγιναν δύο εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα, φθάσαμε ένα βήμα πριν την έξοδο, έκλεισαν οι τράπεζες και πάλι Μνημόνιο έχουμε. Το μόνο θετικό που μπορεί να βγει από την εκλογή του αρχηγού είναι να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος. 
            Εάν δεν κερδίσει ο Μητσοτάκης, νομίζω ότι το καλύτερο που θα έχει να κάνει είναι η συντεταγμένη έξοδος από την ΝΔ (όπως από την ευρωζώνη) σε συνεννόηση με το κόμμα. Δεν είναι μόνο προσωπικό του συμφέρον αλλά και της ΝΔ και της κεντροδεξιάς συνολικά. Έχει πολύ περισσότερα κοινά με τον Τζήμερο και άλλους εκτός ΝΔ παρά με βουλευτές μέσα στη ΝΔ. Παρόμοια κάποιοι από το πατριωτική τάση πρέπει να αποχωρήσουν και να δημιουργήσουν μαζί με την ΧΑ έναν πατριωτικό συνασπισμό. Έτσι η ΝΔ θα μείνει πιο καθαρή και στη συνέχεια θα μπορέσει να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές. 

Κίμων Ν