Καίνε το δυνατό χαρτί τους

Το πολιτικό σύστημα έπρεπε να έχει ασφαλιστικές δικλείδες για όσους δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους. Αντί να κάθονται μια τετραετία και να κάνουν τελείως διαφορετικά πράγματα απο αυτά για τα οποία ψηφίστηκαν  έπρεπε να υπάρχει τρόπος να φεύγουν αμέσως.
Ο Τσίπρας η πάει για κωλοτούμπα η πάει για grexit. Το πιο πιθανό είναι το πρώτο. Εάν κάνει τη κωλοτούμπα, θα είναι και το δυνατό χαρτί της ΝΔ εναντίον του. Όμως με Σαμαρά στην αρχηγία δεν θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Θα κατηγορήσει τον Τσίπρα για κωλοτούμπα όταν έχει κάνει και αυτός; Σημασία δεν έχει ποιος θα έχει κάνει τη καλύτερη. Αυτό θα το αποφασίσουν οι κριτές στη βαθμολογία.
          Ένας νέος αρχηγός στην ΝΔ θα μπορέσει να έχει σαν βασικό όπλο τη κωλοτούμπα του Τσίπρα. Ο ΓΑΠ παραιτήθηκε από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Είχε και θετικά σημεία και αυτό είναι ένα. Ακόμη και ο Βενιζέλος φεύγει που ο ίδιος δεν έκανε κωλοτούμπα. Μπορεί να τους ώθησαν και οι συνθήκες. Απορώ πως ο Σαμαράς μένει και πως τον αφήνουν και όλοι οι άλλοι στο κόμμα να μείνει; 

Λ.Δ.