Θα ρίξουμε και τον Ομπάμα

Οι πληροφορίες μου από την ομογένεια μου λένε ότι ο Ομπάμα στηρίζει Ελλάδα και όχι ΣΥΡΙΖΑ. Εάν όμως στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα ρίξουμε και τον Ομπάμα. Σε ενάμιση χρόνο θα το έχουμε καταφέρει! Που λέει ο λόγος.
          Η θητεία του Ομπάμα λήγει τον Νοέμβριο του 2016.  Κάθε Πρόεδρος δεν μπορεί να καθίσει πάνω από δύο θητείες. Επομένως, ο Ομπάμα ούτως η άλλως φεύγει σε ενάμιση χρόνο. Πριν τις Προεδρικές εκλογές είναι οι αρχικές (primary election) που οι υποψήφιοι των δύο κομμάτων διεκδικούν το χρίσμα για την Προεδρία. Κάθε υποψήφιος  έχει τις δικές του πολιτικές και σε αυτές στηρίζεται η εκλογή του.
Η στάση των υποψηφίων απέναντι στην  Ελλάδα γενικότερα και στα κόμματα της Ελλάδας ειδικότερα θα πρέπει να είναι ένας σημαντικός παράγοντας που θα επηρεάσει την ψήφο των ομογενών. Παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «βάλει νερό στο κρασί του», είναι κομμουνιστικό κόμμα, δεν είναι σοσιαλδημοκράτες. Οι ομογενείς στηρίζουν κάθε Ελληνική  κυβέρνηση  αλλά όχι κομμουνιστικά κόμματα.
Ακόμη και εάν η Προεδρία παραμείνει στους Δημοκρατικούς μπορεί να έχουμε αρκετά διαφορετικές πολιτικές. Το πιο πιθανό όμως είναι Προεδρία να περάσει στους Ρεπουμπλικάνους. Έτσι δείχνουν τα πράγματα και αυτός είναι ο κανόνας. Το κάθε κόμμα μένει για δυο θητείες και μετά έρχεται το άλλο. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις.  

Β.Μ.
Επαναπατρισμένος ομογενής