Τακτοποίηση κεντροδεξιάς

Η κεντροδεξιά είναι ένα μαύρο χάλι. Χρειάζεται μεγάλη τακτοποίηση. Όχι ότι η κεντροαριστερά είναι καλύτερη αλλά δεν με απασχολεί εμένα αυτό διότι δεν ανήκω εκεί.
Κατ’ αρχάς η σημερινή ΧΑ πρέπει να αντικατασταθεί από ένα πιο μετριοπαθές κόμμα. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Μπορεί να εξελιχθεί το κόμμα της ΧΑ με τη προσθήκη πιο μετριοπαθών προσώπων, μπορεί να γίνει συμμαχία ανάμεσα σε ΧΑ και κάποιο άλλα δεξιό πατριωτικό κόμμα η να αντικατασταθεί η ΧΑ από ένα άλλο κόμμα. Το ζητούμενο θα είναι να μπορεί να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Με τη σημερινή μορφή της ΧΑ αυτό είναι αδύνατο.
Στη ΝΔ πρέπει να γίνουν κοσμογονικές αλλαγές είτε μείνει ο Σαμαράς είτε έρθει κάποιος άλλος αρχηγός. Αναξιοκρατία, ευνοιοκρατία, ανικανότητα, οικογενειοκρατία, κακή οργάνωση κλπ είναι τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Έχουν χιλιογραφτεί δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω. Ο αρχηγός θα πρέπει να πετάξει έξω όλους τους άχρηστους που είναι πάνω από το μισό κόμμα. Πρώτα από όλα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής.
Ένας νέος αρχηγός θα περάσει πιο εύκολα το μήνυμα της αλλαγής. Εάν μείνει ο Σαμαράς το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να διώξει όλους τους συμβούλους του που κατέστρεψαν τη ΝΔ και τη χώρα. Δεν λέω να μην τους τακτοποιήσει αφού του στάθηκαν σε δύσκολες στιγμές. Ας τους βάλει ελεγκτές στα τρόλεϊ.
 Μετά χρειάζεται ένα κόμμα σαν το Ποτάμι που να είναι από την δεξιά μεριά του κέντρου. Το Ποτάμι δηλώνει κέντρο αλλά εάν εξετάσουμε τα πρόσωπα που το απαρτίζουν θα διαπιστώσουμε ότι στη μεγάλη πλειοψηφία τους ανήκουν στην κεντροαριστερά. Το Ποτάμι είναι κεντροαριστερά με άρωμα φιλελευθερισμού. Στο Ποτάμι της κεντροδεξιάς  θα συμμετέχουν κυρίως πρόσωπα από τον φιλελεύθερο χώρο και λίγα από την κεντροαριστερά. Ίσως σε βάθος χρόνου να ενωθεί με το Ποτάμι και να δημιουργήσουν ένα μεγάλο κεντρώο κόμμα.
Όλα μαζί τα κόμματα της κεντροδεξιάς πρέπει να μαζεύουν πάνω από 50%. Πέρα από αυτά τα τρία δεν θα υπάρχει τίποτε άλλο. Το καθένα από τα κόμματα θα  έχει σχέση με διαφορετική παγκόσμια δύναμη (ΗΠΑ, Ρωσία, Γερμανία/ΕΕ, κλπ). Νομίζω ότι τώρα τα τακτοποίησα κάπως τα πράγματα!

Μ.Β.
Αγανακτισμένος κεντροδεξιός