Στα τσακίδια όλοι

          Πριν από μια εκδρομή  επικρατεί προσμονή και καλή διάθεση. Όταν όμως συμβεί το τρακάρισμα η το ναυάγιο όλα αλλάζουν. Δεν θα ξεκουμπιστούν εύκολα. Θα μας κατσικωθούν όπως και οι προηγούμενοι. Πρέπει να δώσουμε αγώνα για να τους ξεφορτωθούμε, θυσιάζοντας για λίγο και τη σταθερότητα της χώρας. Αυτοί με τον ένα η τον άλλο τρόπο θα φύγουν. Το ερώτημα είναι ποιοί θα έρθουν μετά.
          Θα μας ξανάρθει ο Σαμαράς, ο διώκτης των ανέργων και των χαμηλόμισθων; Είχε εξαπολύσει ανελέητο κυνηγητό με σκοπό να τους εξοντώσει όλους. Φορολογούσε τον κοσμάκη βάσει τεκμηρίων. Τα τεκμήρια αποκτήθηκαν σε καλές περιόδους. Στο βαθμό που ανταποκρίνονται στο εισόδημα φανερώνουν την οικονομική κατάσταση προ κρίσης όχι κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αυτά είναι όμως ψιλά γράμματα για τον ίδιο και τους διάφορους φωστήρες που χρησιμοποιούσε. Ο Σαμαράς δεν πρέπει να ξαναγυρίσει γιατί θα είναι καταστροφή για τη χώρα.
          Πρέπει να εξαφανιστούν από το προσκήνιο όλοι οι μεγαλοϋπουργοί των κυβερνήσεων Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου και Σαμαρά. Κανονικά πρέπει να συμπεριλάβουμε και τους προηγούμενους των κυβερνήσεων Μητσοτάκη, Α. Παπανδρέου. Οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή έφτασαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά την έρριξαν στο γκρεμό. Έχουν όλοι τους τεράστια ευθύνη. Απορώ με το θράσος που έχουν να βγάζουν τις φάτσες τους και να μην κρύβονται. 
         
Πρέπει να ξεβρωμίσει η χώρα από τη γενιά του Πολυτεχνείου. Όλοι αυτοί θεώρησαν ότι είναι σωστό και δίκιο να ανταλλάξουν την όποια συμβολή τους στον αγώνα κατά τη χούντας με προνόμια, κλοπές και τεράστιες περιουσίες.   Όσοι είναι γεννημένοι πριν το ’55 ας βάλουν τις παντοφλίτσες τους και ας συμμετέχουν στα πολιτικά δρώμενα από απόσταση.
          Δεν είναι μόνο η ηλικία αλλά και ο χρόνος στην πολιτική. Ο Τσίπρας είναι νέος αλλά όλη του τη ζωή τη πέρασε μέσα στην πολιτική. Η πολιτική διαφθείρει. Όποιος έχει χρόνια στη πολιτική, ανεξαρτήτως ηλικίας, πρέπει να αποσυρθεί.
          Όλοι οι παραπάνω σαν τις ύαινες τρέφονται από το κρέας της χώρας. Δεν έχει μείνει καθόλου κρέας και τώρα τρώνε και τα κόκαλα. Να πάνε στα τσακίδια! Εάν αναλάβουν αδιάφθοροι, ικανοί, σχετικά νέοι σε ηλικία και στη πολιτική άνθρωποι θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε σαν χώρα. Αλλιώς βαδίζουμε σε ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή. 

Η.Ν.