Από το πορτοφόλι σας τα παίρνουν

Πανηγυρίζουν σχεδόν όλοι οι Έλληνες για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και τη διακοπή των αποκρατικοποιήσεων. Όσοι έχουν στενούς συγγενείς που επηρεάζονται καλά κάνουν. Οι υπόλοιποι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χαίρονται. Δυστυχώς δεν είναι μόνο η ανικανότητα και η διαφθορά των πολιτικών που έχει καταστρέψει την Ελλάδα. Είναι επίσης η βλακεία και η άγνοια των πολιτών.
Μάλλον νομίζουν ότι το κράτος μπορεί να τυπώνει όσα χρήματα θέλει χωρίς καμιά συνέπεια. Πριν το ευρώ η Ελλάδα μπορούσε να τυπώνει χρήματα. Αυτό είχε όμως αρνητικές συνέπειες για την οικονομία. Το προνόμιο το παρέδωσε η χώρα απο τότε που μπήκε στην ευρωζώνη.
Ότι ξοδεύει το κράτος τα παίρνει από τους φορολογούμενους. Στο παρελθόν μπορούσε να δανείζεται και ένα μέρος των χρημάτων. Αυτό γινόταν και είναι ο βασική αιτία που αντιμετωπίζουμε σήμερα όλα τα προβλήματα. Τώρα πλέον δεν είναι εφικτό γιατί οι προϋπολογισμοί πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι. 
Οι περισσότεροι προς αποκρατικοποίηση οργανισμοί είναι ζημιογόνοι. Αυτό σημαίνει ότι για τη διατήρηση τους επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι. Κάθε ευρώ που ξοδεύεται για επαναπρόσληψη απολυμένου η για διατήρηση ζημιογόνου κρατικού οργανισμού βγαίνει από το πορτοφόλι του φορολογούμενου. Όσοι τώρα τα ξέρουν αυτά και εξακολουθούν να πανηγυρίζουν μάλλον θέλουν ψυχίατρο

Γ.Τ.