Το τέλος των πάντων

          «Το 2015 θα είναι το τέλος των πάντων. Θα αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα στην Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο. Ακριβώς τι και πως δεν μπορώ να το προσδιορίσω και ούτε ξέρω. Όμως θα γίνουν πολύ σημαντικές αλλαγές και η επόμενη μέρα θα είναι πολύ διαφορετική προς το καλύτερο από ότι ξέρουμε . Θα χρειαστεί να μεσολαβήσει ένα διάστημα μεγάλης αναταραχής». Η άποψη αυτή ανήκει σε γνωστό μου που είναι σοβαρός, μορφωμένος και φιλοσοφημένος άνθρωπος.
          Εγώ από όλα αυτά, βλέπω πιθανό να έχουμε μια περίοδο σοβαρής αναταραχής. Η περίοδος μπορεί να κρατήσει από λίγες μέρες έως αρκετές εβδομάδες. Θα εξαρτηθεί από το εάν έχουν και άλλες χώρες προβλήματα. Εάν η αναταραχή είναι μόνο στην Ελλάδα, τότε μέσα σε λίγες μέρες θα επέμβουν ξένες δυνάμεις και θα την σταματήσουν. Εάν όμως υπάρχει και σε άλλα σημεία του πλανήτη τότε δεν θα υπάρξει ξένη επέμβαση και μπορεί το χάος να κρατήσει μήνες.
          Η αναταραχή μπορεί να έρθει σιγά-σιγά και να προηγηθούν πολλά σημάδια αλλά μπορεί να έρθει και απότομα χωρίς καμιά προειδοποίηση. Επίσης μπορεί να γίνει πολύ σύντομα, να αργήσει αρκετά η να μην έρθει και καθόλου. Βεβαιότητα δεν υπάρχει απλώς πιθανότητα. Εάν όμως συμβεί, όσοι δεν είναι προετοιμασμένοι θα το πληρώσουν πολύ ακριβά, ίσως και με την ίδια τους τη ζωή .
          Είναι όπως με την ομπρέλα σε μια κρύα χειμωνιάτικη και συννεφιασμένη μέρα. Εάν δεν βρέξει, όσοι κουβαλάνε ομπρέλα κάνουν ένα κόπο παραπάνω από τους υπόλοιπους. Εάν όμως βρέξει θα προστατευθούν ενώ όσοι δεν έχουν ομπρέλα θα γίνουν μούσκεμα και θα αρρωστήσουν.
           Ούτε το εύρος και το είδος της αναταραχής μπορώ να προσδιορίσω. Ενδέχεται να είναι μόνο οικονομική χωρίς βία. Μπορεί όμως να έχουμε εκδηλώσεις βίας από διάφορες ομάδες για διαφορετικούς λόγους.
          Σε κάθε περίπτωση προτείνω σε άλλους ότι θα κάνω και εγώ ο ίδιος:
  • Προμήθειες τροφίμων ικανές να διαρκέσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο διάστημα
  • Προετοιμασία για διακοπή ηλεκτροδότησης με φακούς, κεριά, ραδιόφωνο, μπαταρίες, γεννήτριες, γκαζάκια κλπ
  • Γεμάτο συνέχεια ντεπόζιτο ώστε να κρατήσει 
  • Σημαντικό ποσό χρημάτων πολύ καλά κρυμμένο στο σπίτι
  • Απόκτηση όπλων και εκπαίδευση στη χρήση τους 
Γ.Μ.