Τσίπρα φύγε τώρα!

«Εμείς θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων» έλεγε ο Τσίπρας. Και με το καλημέρα έβαλε τη μισή Ελλάδα απέναντι του, ορίζοντας τον Τσιρώνη Υπουργό Περιβάλλοντος. Οι μπούρδες και τα ψέματα πότε θα τελειώσουν;
           Τσίπρα φύγε σήμερα, τώρα το απόγευμα! Δεν στο λέω σαν απειλή αλλά σαν φιλική συμβουλή.  Έγινες Πρωθυπουργός. Σημασία έχει ότι έγινες, έστω και για δυο μέρες. Έβγαλες φωτογραφίες για να δείχνεις στα εγγόνια σου.  Θα έχεις όλα τα προνόμια σαν πρώην Πρωθυπουργός. Αυτή τη στιγμή σου δίνεται μια τεράστια ευκαιρία και δεν πρέπει να τη χάσεις. Έχει μόνο δύο επιλογές. Δεν υπάρχει τρίτη.
Η μία είναι να παραμείνεις αρχηγός του πρώτου κόμματος για τέσσερα χρόνια και να σχηματιστεί κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με άλλο Πρωθυπουργό. Μετά τα τέσσερα χρόνια το κόμμα σου θα εξακολουθήσει να είναι πολιτική δύναμη.
Η άλλη είναι η κυβέρνηση σου να πέσει μέχρι το καλοκαίρι. Το πέσιμο θα είναι πολύ άσχημο και θα κάνει μεγάλο μπαμ. Μετά από αυτό το κόμμα σου θα αρχίσει να εξαερώνεται. Εάν τυχόν κάποιος φίλος σου διαβάσει αυτό το άρθρο είμαι σίγουρος ότι θα βάλει τα γέλια. Θα το θυμηθεί όμως όταν θα κλαίει με μαύρο δάκρυ.

Θ.Χ.
Οικιστής