Άγριες διαθέσεις

Τα οικιστικά προβλήματα είναι από δεκαετίες ένα μεγάλο αγκάθι στη Ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε πρώτα μεγάλη ζημιά με την Μπιρμπίλη και στη συνέχεια έδωσε κάποιες λύσεις με τον Παπακωνστανίνου. Πολλά από τα προβλήματα όμως παρέμειναν. Η κυβέρνηση Σαμαρά προχώρησε ένα βήμα παραπάνω αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Η αλλαγή κυβέρνησης και η τοποθέτηση Τσιρώνη στο Υφυπουργείο Περιβάλλοντος σηματοδοτεί μια στροφή 180ο.
Πολλοί «έφθασαν στην πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό». Για άλλους χάθηκε το φώς που έβλεπαν στο τέλος τούνελ. Η παρατεινόμενη κρίση έχει δημιουργήσει έντονη οργή και αγανάκτηση. Η αλλαγή κατεύθυνσης στα οικιστικά ζητήματα έχει επιτείνει αυτά τα συναισθήματα και οι διαθέσεις πλέον είναι πολύ άγριες.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχουμε πολλές φωτιές το καλοκαίρι. Πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξουν χειρότερα. Είναι πιθανές ένοπλες εισβολές στο υπουργείο Περιβάλλοντος και ένοπλη αντίσταση στα επερχόμενα μέτρα. Σε τέτοιες συνθήκες και με δεδομένη την ασταθή κατάσταση και τα πλείστα άλλα προβλήματα θα είναι πολύ δύσκολο να κρατηθεί η κυβέρνηση.

Β.Π.
Οικιστής