Στρατηγικό σχέδιο Λαζαρίδη

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης αναφέρει στο βιογραφικό του ότι έχει ασχοληθεί με τον στρατηγικό σχεδιασμό. Είναι πολλοί αυτοί που αμφισβητούν το βιογραφικό του και θεωρούν το αναφερόμενο διδακτορικό «μαϊμού». Εάν είναι το διδακτορικό «μαϊμού» τότε ίσως το ίδιο συμβαίνει και με άλλα στοιχεία του βιογραφικού του. Εγώ καλόπιστα δέχομαι ότι όσα αναφέρονται είναι αληθινά.
Εφόσον ο Λαζαρίδης έχει σημαντική εμπειρία στο στρατηγικό σχεδιασμό και είναι το δεξί χέρι του Σαμαρά, τότε αυτός θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για το στρατηγικό σχέδιο της ΝΔ. Λίγο αντίληψη να έχει κανείς και να ενημερώνεται σωστά μπορεί να αντιληφθεί ποιο είναι το πραγματικό στρατηγικό σχέδιο που εκπόνησε ο Λαζαρίδης το 2012. Το σχέδιο είχε τα εξής βασικά σημεία.

Για την απόκτηση της εξουσίας:
            Να πειστούν οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν ΝΔ
Να υποστηριχτεί η ΝΔ από τα ΜΜΕ

Για τη  διατήρηση της εξουσίας:
Να τα έχει καλά με το σύστημα ΠΑΣΟΚ
Να τα έχει καλά με τη Τρόικα και τη Μέρκελ
Να εφαρμοσθεί προπαγάνδα Σταλινικού τύπου
Για να πειστεί ο κόσμος να ψηφίσει ΝΔ έπρεπε να ακολουθηθεί αντιμνημονιακή ρητορική και αυτό ακριβώς έκανε με τα Ζάππεια. Τα ΜΜΕ ήταν στη πλειοψηφία τους μέρος του συστήματος ΠΑΣΟΚ. Η συμμαχία με το σύστημα ΠΑΣΟΚ είχε προηγηθεί των εκλογών και δεν ήταν αποτέλεσμα της μη αυτοδυναμίας της ΝΔ.
Για να τα έχει καλά με το σύστημα ΠΑΣΟΚ έπρεπε να μη «πειράξει» κανέναν. Έτσι δεν απέλυσε κανέναν από το Δημόσιο γιατί οι Δημόσιοι υπάλληλοι σε ποσοστό 60-80% είναι του συστήματος ΠΑΣΟΚ. Οι υπόλοιποι είναι φίλοι, συγγενείς και κομματάρχες των Νεοδημοκρατών. Επίσης είχε φιλική μεταχείριση στους προμηθευτές Δημοσίου του συστήματος ΠΑΣΟΚ και ανέθεσε την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής στο σύστημα ΠΑΣΟΚ.
Έπρεπε όμως να τα έχει καλά και με τη Τρόικα και τη Μέρκελ για να μπορέσουν να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Αλλιώς οι ξένοι θα έβρισκαν τρόπο να τους αλλάξουν με άλλους. Για να τα έχει καλά έπρεπε να μετατρέψει το έλλειμμα σε πλεόνασμα.
Από τη στιγμή που για να τα έχει καλά με το σύστημα ΠΑΣΟΚ δεν απέλυσε κανέναν από το Δημόσιο, έπρεπε να εφαρμόσει άγρια φορολόγηση και μείωση των συντάξεων. Αυτό  ξεκίνησε ένα σπιράλ ύφεσης που οδήγησε την ανεργία σε επίπεδα 30% και κατέστρεψε μεγάλο μέρος της ιδιωτικής οικονομίας. Μια μικρή μειοψηφία Νεοδημοκρατών είχαν τις καρέκλες τους και πέρναγαν μια χαρά ενώ εξόντωσαν το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων τους. Φαίνεται ότι η προπαγάνδα Σταλινικού τύπου απέδωσε γιατί οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι θα ξαναψηφίσουν ΝΔ για να ολοκληρωθεί η καταστροφή τους.

Ε.Κ.
Τελειωμένος κεντροδεξιός