Συριζοφρένεια 1

Οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ πολυ συχνά όχι μόνο δεν δένουν μεταξύ τους αλλά είναι και αντιφατικές σε σημείο σχιζοφρένειας. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και της διαφύλαξης των φυσικών πόρων. Από τους σημαντικότερες αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα είναι ο υπερπληθυσμός του πλανήτη. Στην Ελλάδα και τις ανεπτυγμένες χώρες έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την υπογεννητικότητα. Αυτό βέβαια δημιουργεί άλλα προβλήματα όπως το συνταξιοδοτικό. Το πρόβλημα της εκρηκτικής ανόδου του πληθυσμού είναι πολύ έντονο στις υποανάπτυκτες χώρες. Οι Μπαγκλαντεσιανοί δεν θα έχουν λόγο να σταματήσουν να κάνουν δέκα παιδιά εάν τα εννέα έρχονται στην Ελλάδα και τους δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ιθαγένεια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι είναι υπέρ των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων και ενάντια στα χαμηλά μεροκάματα. Οι λαθρομετανάστες ρίχνουν τα μεροκάματα και παίρνουν τις δουλειές από τα χαμηλότερα στρώματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει υψηλό κατώτατο μισθό. Ο κατώτατος μισθός αυξάνει την ανεργία για δύο λόγους. Πρώτον, δημιουργεί υπερπροσφορά εργασίας.  Δεύτερον, αυξάνει το κόστος των επιχειρήσεων και κλείνουν οι όσες βρίσκονται σε οριακά επίπεδα. Έτσι κάποιοι αμείβονται καλύτερα και άλλοι καθόλου. 


Κ.Τ.
Άνεργος