Κάηκε ο Μητσοτάκης;


Τελικά τι συζήτησε ο Καμένος με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη; Πως η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές; Η μήπως πως δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος για να γίνουν εκλογές και να «φάνε» τον Σαμαρά στη συνέχεια; Όλα πήγαιναν καλά και βάσει σχεδίου. Πρόεδρος δεν θα εκλεγόταν, η χώρα θα πήγαινε σε εκλογές και μετά θα «έτρωγαν» τον Σαμαρά και θα έπαιρναν επιτέλους το κόμμα το Φεβρουάριο. Πλησίαζε η ώρα της εκδίκησης στο παλιάνθρωπο το Σαμαρά για όλα όσα έχει κάνει. Θα πλήρωνε επιτέλους που δεν άφησε τη Ντορούλα να γίνει αρχηγός και για τα παλιά καμώματα του που έρριξαν τη κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Ξαφνικά έρχεται μια εξέλιξη που μπορεί να τα ανατρέψει όλα. Βγαίνει ένα σενάριο ότι μπορεί να εκλεγεί Πρόερδρος με τις ψήφους της ΧΑ. Όπως πριν πέντε χρόνια, πάλι «θα φθάσουν στη πηγή και νερό δεν θα πιούν»;  Πάνω στο πανικό τους έκαναν και το μεγάλο λάθος που μπορεί να «έκαψε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για να αποκλείσουν κάθε
ενδεχόμενο, έστειλαν πολλά προειδοποιητικά μηνύματα στο Σαμαρά ότι εάν τυχόν επιχειρήσει κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να του βγεί. Οι πιθανότητες να στήριζε η ΧΑ την εκλογή του Προέδρου ήταν ελάχιστες αλλά βέβαια υπαρκτές. Ο Μητσοτάκης κατάφερε να χρεωθεί αυτός τη μη εκλογή του Προέδρου και τη προσφυγή στις κάλπες. Βέβαια μετά δήλωσε και ο Δήμας ότι δεν θα δεχτεί να εκλεγεί με τις ψήφους τις ΧΑ. Η τοποθέτηση του Δήμα είναι μικρής σημασίας. Εάν δεν θέλει αυτός υπάρχουν άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Δεν είναι μόνο οι Μητσοτακικοί οι κακοί. Όλοι ίδιοι είναι. Σαμαρικοί, Καραμανλικοί, Παπανδρεϊκοί, Βενιζελικοί, Σημιτικοί, Τσιπρικοί, Λαφαζανικοί, Κουβελικοί, Λυκουδικοί κλπ. βάζουν το συμφέρον της φράξιας τους πάνω από όλα. Το κόμμα μπορεί να καταφέρει να το πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά το ερώτημα είναι σε τι ποσοστά θα το φθάσει. Το κόμμα είναι κεντροδεξιό με το δεξιό τμήμα ισχυρότερο στο εκλογικό σώμα. Οι δεξιοί ψηφοφόροι δεν θα του συγχωρήσουν ότι έμμεσα έδωσε την εξουσία στο Τσίπρα. Πιθανώς η ΝΔ με το αρχηγό το Μητσοτάκη να έχει ποσοστά ανάλογα με αυτά του ΠΑΣΟΚ.


Α.Λ.
Κεντροδεξιός νεόφτωχος