ΟΧΙ σε νυν & πρώην βουλευτές


Ήρθε η ώρα για την εθνική συνεννόηση πολιτών. Νομίζω ότι μπορούμε αριστεροί, δεξιοί και κεντρώοι να συνεννοηθούμε σε ένα πράμα. Να αλλάξουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που μας κυβερνάει. Άμα δεν δεν το κάνουμε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Υπάρχει πρόταση να οριστεί όριο στη βουλευτική θητεία. Είναι καλή πρόταση αλλά πρέπει να περιμένουμε από τους πολιτικούς να την ψηφίσουν και δεν πρόκειται να το κάνουν. Μπορούμε όμως  αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα από μόνοι μας εύκολα και άμεσα. Υπάρχει τρόπος. Να μαυρίσουμε νυν και πρώην βουλευτές. Έτσι θα δώσουμε την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα να αναδειχθούν.
Οι πολιτικοί δεν είναι άνθρωποι σαν όλους τους υπολοίπους αλλά είναι μεταλλαγμένοι. Η μετάλλαξη τους γίνεται σταδιακά και όχι απότομα με την είσοδο τους στη πολιτική. Οι πιο νέοι στη πολιτική δεν έχουν προλάβει να μεταλλαχθούν. Όταν μεταλλαχθούν είναι ώρα να φύγουν.
Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση υπάρχουν αρκετά νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια των κομμάτων. Στη μεγάλη πλειοψηφία τους αποτυγχάνουν.  Πολλές φορές είναι αξιόλογα και ικανά άτομα. Δεν έχουν όμως αναγνωρισιμότητα. Μόνο εάν έχουν προβολή από άλλους χώρους όπως καλλιτεχνικός, αθλητικός κλπ έχουν μια ελπίδα να εκλεγούν.
Προτιμούμε όλοι τα γνωστά πρόσωπα.  Με αυτό το τρόπο εκλέγουμε τους  ίδιους και τους ίδιους συνέχεια. Το παραδέχομαι ότι και εγώ με αυτό το τρόπο ψήφιζα εικοσιπέντε χρόνια. Διάλεγα ανάμεσα στους πιο γνωστούς και τους άγνωστους τους αγνοούσα. Τώρα είμαι αποφασισμένος να αλλάξω συνήθειες. Θα κάνω μια έρευνα πριν τις εκλογές και θα εντοπίσω κάποια αξιόλογα νέα πρόσωπα. Τώρα με το ιντερνετ είναι αρκετά εύκολο και γρήγορο. Σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι έχουν μια ιστοσελίδα με το βιογραφικό τους και διάφορες άλλες πληροφορίες. Για όσους βαριούνται την έρευνα ας σταυρώσουν στη τύχη κάποια άγνωστα ονόματα.

Μ.Α.
Υποαπασχολούμενος