Τι δεν καταλαβαίνουν;

Κάνουν διάφοροι δηλώσεις στα ΜΜΕ υπέρ των δημοσίων υπαλλήλων. Τι δεν καταλαβαίνουν επιτέλους; Τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού κάποιοι τα πληρώνουν. Κάθε ευρώ που πάει σε έναν δημόσιο υπάλληλο, βγαίνει από την τσέπη ενός εξαθλιωμένου πολίτη από τον ιδιωτικό τομέα. Δεν επιτρέπεται να φορολογείται ο άνεργος, ο φτωχός για να απολαμβάνει μια άνετη ζωή κάποιος δημόσιος υπάλληλος χωρίς να δουλεύει.

            Επομένως τι πρέπει να γίνει; Το τι πρέπει να γίνει είναι αυτονόητο και θέμα κοινής λογικής. Να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι; Όχι, αλλά να απολυθούν όλοι όσοι δεν χρειάζονται, έτσι όπως απολύθηκαν 1,5 εκατομμύριο στον ιδιωτικό τομέα. Να μην πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι; Να πληρώνονται σε μισθούς χαμηλότερους απο τους αντίστοιχους του ιδιωτικού τομέα για τη χαμηλότερη αποδοτικότητα και τη μεγαλύτερη ασφάλεια εργασίας.

Οι αριστεροί που υποστηρίζουν τους δημόσιους υπαλλήλους το κάνουν λόγω του ελαττώματος τους δυσκολίας αντίληψης της πραγματικότητας. Το δυσάρεστο είναι ότι συμφωνούν και αρκετοί υποτιθέμενοι δεξιοί. Όλοι αυτοί καλά θα κάνουν να ενταχθούν στο ΣΥΡΙΖΑ και να δημιουργήσουν μια πατριωτική, χριστιανική συνιστώσα.

            Οι Συριζαίοι έχουν το σαθρό επιχείρημα ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων είναι ανάλογος με αυτό του μέσου όρου της ΕΕ. Δεν υπάρχει ούτε ένας να τους απαντήσει. Πρώτον, η Ελλάδα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Δεύτερον, στις άλλες χώρες οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν παίρνουν τουλάχιστον 50% ψηλότερους μισθούς από τους αντίστοιχους του ιδιωτικού τομέα. Τρίτον, στις ευρωπαϊκές χώρες, οι δημόσιοι υπάλληλοι δουλεύουν, λιγότερο αποδοτικά από τον ιδιωτικό τομέα, πάντως δεν ξύνονται όλη μέρα όπως στην Ελλάδα.

            Γιατί δεν απαντάει κανείς; Γιατί όλοι είναι η ίδια κλίκα, πολιτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ. Αναφέρονται στο άρθρο "Για να συνεχίσουν να τα τρώνε". Δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω και εδώ.


Α.Γ.

Άνεργος