Σημείο μηδέν

Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια για το «τι μέλλει γενέσθαι» στο πολιτικό σκηνικό. Το πρώτο είναι να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας με αλλαγή πολιτκής κατεύθυνσης. Η κυβέρνηση μπορεί να περιλαμβάνει πρόσωπα από τους ανεξάρτητους βουλευτές και κόμματα όπως ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ. Το εύρος θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο με συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΧΑ. Η στάση ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ μειώνει τη πιθανότητα μιας κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας.
Τότε, το πιθανότερο είναι να γίνουν εκλογές και να σχηματισθεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή τη περίπτωση η χώρα πλησιάζει στο σημείο μηδέν. Το καλοκαίρι του 2015 θα είναι σημαδιακό. Θα στερέψουν τα Ταμεία, θα στεγνώσουν οι καταθέσεις, θα καούν τα δάση, θα φύγουν εταιρείες και επιχειρηματίες κλπ. Αυτά δεν αποτελούν προτροπή αλλά πρόβλεψη.
Σαράντα χρόνια κακοδιαχείρισης έχουν δημιουργήσει μια βόμβα που θα σκάσει στα χέρια του Τσίπρα. Ο ίδιος και το παραδοσιακό 5% του κόμματος του δεν έχουν καμμία ευθύνη για λάθη δεκαετιών. Έχει όμως τη μεγαλύτερη ευθύνη από όλους, το 25%  των κρατικοδίαιτων τεμπέληδων που μετακόμισε στο κόμμα και είναι αυτό που θα τους δώσει την εξουσία. Το αριστερίστικο κρατικίστικο ΠΑΣΟΚ όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί να τρώει άλλο από το παλιό ΠΑΣΟΚ ήρθε στο ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει να φαγοπότι. Από αυτή την άποψη είναι σωστό και δίκαιο να γίνει το μεγάλο μπάμ όταν θα είναι στην εξουσία οι κατ’ εξοχήν υπεύθυνοι.  

Χ.Μ.
Υπερχρεωμένος