Όλοι (σχεδόν) προδότες!


Να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι εκφράζω την προσωπική μου άποψη. Ένας πολύ σοβαρός λόγος της κατάντιας της χώρας είναι ότι πολλοί πολιτικοί,  όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων, υπηρετούν ξένα συμφέροντα. Το μισό τουλάχιστον πολιτικό σύστημα της Ελλάδας (βουλευτές, υπουργοί, δήμαρχοι, κλπ) ελέγχεται από ξένες δυνάμεις. Ίσως να μην γνωρίζουν οι πολιτικοί τι συμφέροντα εξυπηρετούν αυτοί που τους ελέγχουν.  Και οι εξ αμελείας  προδότες, πάλι προδότες είναι, απλώς έχουν ελαφρυντικό.
            Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη φιλική στάση προς μια ξένη χώρα και την προδοσία. Και εγώ ο ίδιος είμαι φιλικά διακείμενος προς τις συμμάχους χώρες της Δύσης. Η ειδοποιός διαφορά είναι πια συμφέροντα βάζει κανείς πρώτα. Της Ελλάδας η της ξένης χώρας;
Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα γιατί είναι «ξέφραγο αμπέλι». Κάποιοι κατηγορούν τις άλλες χώρες. Δεν φταίνε αυτοί που τα κάνουν. Έτσι παίζεται το παιχνίδι διεθνώς. Η δική μας ανικανότητα φταίει, εμείς που τους αφήνουμε.
Οι Ισραηλινοί έχουν μαζευτεί από όλες τις χώρες του κόσμου και το μόνο κοινό που έχουν είναι η θρησκεία. Πάραυτα έχουν ανεπτυγμένο το πατριωτικό συναίσθημα. Το ίδιο και οι Αμερικάνοι που είναι ένα κράμα εθνών με ιστορία μόλις 200 ετών. Βλέπουν την Αμερικανική σημαία, ακούν τον εθνικό ύμνο και συγκινούνται. Πολλές φορές δακρύζουν.
 Εκεί βέβαια δεν υπάρχει αριστερά παρά ένα κεντρώο κόμμα, οι Δημοκρατικοί και ένα δεξιό οι Ρεπουμπλικάνοι. Οι ηγέτες της χώρας έχουν αντιληφθεί  ότι βασικό στοιχείο για την ύπαρξη, τη πρόοδο και την ευημερία μιας χώρας είναι ο πατριωτισμός. Βέβαια σε άλλες χώρες υποστηρίζουν μη πατριωτικά κόμματα και μη πατριώτες πολιτικούς. Οι άνθρωποι έχουν κοινή λογική και καταλαβαίνουν ότι οι πατριώτες θα υποστηρίξουν τα εθνικά τους συμφέροντα ενώ οι μη πατριώτες τα αμερικάνικα.
Εδώ η αριστερή νοοτροπία που κυριάρχησε στη μεταπολίτευση έχει διαλύσει τα πάντα.  (Υπάρχουν και εξαιρέσεις αριστερών πατριωτών). Είναι τέτοιο πορνείο (για μα νη χρησιμοποιήσω την άλλη έκφραση) η Ελλάδα που εάν τολμήσει κανείς να πεί το αυτονόητο, ότι δηλαδή  οι Έλληνες πολιτικοί θα πρέπει να βάζουν τα συμφέροντα της χώρας πάνω από όλα θα τον βγάλουν εθνικιστή και φασίστα.
Δεν μας φταίνε οι Αμερικάνοι, οι Ισραηλινοί, οι Άγγλοι, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι Ρώσοι. Εμείς φταίμε για τα χάλια μας !

Μ.Χ.

Πατριώτης