Ένας άνθρωπος καταστρέφει μια χώρα

Ο άνθρωπος αυτός έχει όνομα και διεύθυνση. Λέγεται Παναγιώτης Ηλία Καμμένος και  η διεύθυνση του είναι Συγγρού 196,  Καλλιθέα. Έχει μπλοκάρει το πολιτικό σύστημα με τους ΑΝΕΛ και εμποδίζει τις πολιτικές εξελίξεις. Είναι το βασικό ανάχωμα στη δημιουργία μιας ισχυρής κεντροδεξιάς αντιμνημονιακής συμμαχίας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο Καμμένος να απαλλαγεί από πρόσωπα όπως η Ραχήλ Μακρή. Η κάθε πολιτικός έχει δικαίωμα στις απόψεις της. Οι απόψεις της κας Μακρή είναι σεβαστές αλλά ανήκουν στη πατριωτική αριστερά, στο χώρο που βρίσκεται ο Μανώλης Γλέζος.
 Οι κεντροδεξιοί αντιμνημονιακοί δεν έχουν άλλη επιλογή από τη ΧΑ. Η ΧΑ, στη σημερινή της μορφή, δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με κανένα. Η κεντροδεξιά αντιμνημονιακή συμμαχία θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ η το ΣΥΡΙΖΑ ούτως ώστε να διατηρηθεί σχετική σταθερότητα στη χώρα. Η συνεργασία με τη ΝΔ είναι προτιμότερη και πιο εύκολη. Τότε, η εφαρμοζόμενη πολιτική θα αποκτούσε περισσότερο αντιμνημονιακή χροιά.
Τη εναλλακτική συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ τη βλέπω πιο δύσκολη και προσωπικά την απεύχομαι. Όμως θα είναι καλύτερα από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με κάποιο αριστερό κόμμα. Καλά, γιατί να μην συνεργαστούν οι ΑΝΕΛ με το ΣΥΡΙΖΑ τότε; Κατ’ αρχάς είναι αμφίβολο εάν θα κατορθώσουν να μπουν στη Βουλή. Μετά, το 3-5% σε σύγκριση με το 30% είναι τίποτα. Επίσης το μισό κόμμα είναι παραπλήσιας ιδεολογίας με το ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι το 1,5-2,5 % δεν θα έχει καμία επιρροή στις πολιτικές αποφάσεις. Απλά θα πάρουν κάποια υπουργεία. Αντίθετα μια ισχυρή αμιγώς κεντροδεξιά συμμαχία θα ασκεί έλεγχο σημαντική επιρροή ούτως ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα στη καταστροφή.
Έχω ακούσει πολλές εξηγήσεις από ανθρώπους που έφυγαν από τους ΑΝΕΛ για τους λόγους που ο Καμένος αρνείται πεισματικά να συμμετάσχει στη κεντροδεξιά αντιμνημονιακή συμμαχία:
  • Θέλει αυτός να παίρνει τις κομματικές επιδοτήσεις 
  • Είναι μεγαλομανής και θέλει να είναι ο Βασιληάς με την αυλή του
  • Είναι βαλτός από κάποιους για να βοηθήσει το ΣΥΡΙΖΑ
  • Δεν θέλει να αφήσει τη Ραχήλ Μακρή
Δεν υποστηρίζω ότι συμβαίνει κάτι από αυτά. Το τελευταίο μάλιστα το βλέπω το λιγότερο πιθανό. Πάνο, έλα εσύ και θα σου βρούμε καλύτερες ! (χιούμορ). Αυτό όμως που υποστηρίζω είναι ότι εάν τελικά συνεχίσει την εμμονή του θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά από τους ψηφοφόρους και να μη ξαναδεί τα έδρανα της Βουλής ούτε το κόμμα του αλλά ούτε και ο ίδιος.

Α.Κ
Υπερφορολογημένος