Ο καλός, ο κακός η ο άσχημος

Η προβλεπόμενη μεγάλη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει θέμα ηγεσίας. Επικρατέστερος διεκδικητής ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο «καλός» του ΣΥΡΙΖΑ. Θα καταφέρει άραγε να κερδίσει αυτή τη φορά τον «κακό» κ. Αλέξη Τσίπρα;
 Ο κ. Λαφαζάνης είναι ο «καλός» της ιστορίας διότι είναι συνεπής στα πολιτικά του πιστεύω και αρνείται να τα αλλάξει για χάρη της εξουσίας. Εάν έβαζε την εξουσία πάνω από τις αρχές του, θα είχε γίνει υπουργός του ΠΑΣΟΚ, όπως πολλοί άλλοι.

Αντίθετα ο «κακός» της ιστορίας, κ. Τσίπρας, έχει «πουλήσει τη ψυχή του στο διάβολο» για τη καρέκλα του Πρωθυπουργού. Εάν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εξαρχής σοσιαλδημοκράτες, δεν θα ήταν καθόλου άσχημη η στροφή προς το κέντρο που επιχειρούν. Όμως ήταν και είναι ευρωκομμουνιστές. Επιτρέπεται να αλλάζει κανείς κάποια ιδεολογικά πιστεύω εάν βλέπει τα πράγματα από μια καινούργια σκοπιά. Όχι όμως να το «παίζει» κάτι που δεν είναι για την «καρέκλα».
Εάν ο κ. Τσίπρας και άλλοι Συριζαίοι ξαφνικά διαπίστωσαν ότι τους πάει καλύτερα η σοσιαλδημοκρατία, ας φτιάξουν ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και ας αφήσουν το ΣΥΡΙΖΑ να είναι αυτό που ήταν πάντα.
Βέβαια δύσκολο να αποτολμήσουν κάτι τέτοιο γιατί φοβούνται ότι το εγχείρημα δεν θα έχει απήχηση στους ψηφόρους. Έτσι προβλέπεται μονομαχία του «καλού» κ. Λαφαζάνη και του «κακού» κ. Τσίπρα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός εάν βρεθεί και κάποιος «άσχημος» να θέσει επίσης υποψηφιότητα.     

Ελευθέριος Μ